Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bernabeu ne prašta poraze

Navijači Reala gnjevni na zvijezde Reala: Ronaldo prvi na udaru!

Da na Santiago Bernabeuu za nikoga nema popusta, u prošlom kolu Primere osjetila je i najveća zvijezda Real Madrida - Cristiano Ronaldo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„90 minuta na Santiago Bernabeuu traju jaaaako dugo“, čuvena je rečenica pokojnog Juanita, možda i najvećeg ljubimca Realovih navijača u slavnoj povijesti kluba sa Santiago Bernabeua.

Evo u kojim sastavima će se sudariti uzdrmani Real i 'osakaćena' Borussia

Huk s tribina Bernabeua više nije ni blizu tako žestok kao u vrijeme Juanita kada su suparničkim igračima klecala koljena prije nego što bi istrčali pred 110.00 gledatelja. Možda je strast ostala, ali negdje daleko od slavnog stadiona, u predgrađima Madrida. Vremena su se promijenila, na tribinama Bernabeua sve je manje „ultrasa“ i strastvenih navijača, a sve više šminkera i turista. No, neke stvari uvijek ostaju iste. Navijače Real Madrida oduvijek je pratio glas posebnih. U pravilu su iznimno zahtjevni pa i razmaženi, s jako visokim kriterijima, ponekad su hladni i nemilosrdni, čak i prema najvećim zvijezdama, jer kako kažu, najveći klub na svijetu traži samo najbolje, i to u svakom trenutku i pogledu.

Na Bernabeuu nema popusta ni za najveće zvijezde

Da na Santiago Bernabeuu za nikoga nema popusta, u prošlom kolu Primere osjetio je Cristiano Ronaldo. Nakon poraza od Barcelone i Seville, koji će Real možda stajati gubitka naslova državnog prvaka, navijači „kraljevskog kluba“ iskalili su svoje bijes na najvećoj zvijezdi kluba. I nije Ronaldo jedini. U proteklih tridesetak godina, da ne idemo dalje u povijest, zviždalo se i Butraguenu, i Michelu, i Zidaneu, i „pravom Ronaldu“ pa čak i Raulu, možda i najvećem ljubimcu Bernaebua nakon Juanita.

Navijači Reala žele trofeje

Ronaldo je samo posljednji na listi velikih zvijezda koji su osjetili gnjev Bernabeua. Navijači Reala očekuju od Portugalca da bude vođa momčadi, svojski su ga podržali u lovu na Zlatnu loptu i sve ostale individualne nagrade i rekorde. Sve je to lijepo, no na kraju dana Bernabeu priznaje samo trofeje, momčadske ili ako hoćete klupske, a njih u proteklih pet godina ni izbliza nije bilo onoliko koliko su ih očekivali s obzirom na golema ulaganja.

Jedno prvenstvo i Kup kralja u pet posljednjih sezona mršava je statistika za najveći klub na svijetu. Prošle sezone bila je „nula“, čak ni Kup kralja koji Real nikada nije previše zanimao, a još jedna sezona bez osvojenog prvenstva ili Lige prvaka bila bi prava katastrofa. Prvenstvo je nakon dvaju uzastopnih poraza pod velikim upitnikom, a u Ligi prvaka nikad se ne zna. Ništa nije gotovo, sezona na kraju može biti uspješna, no Realovi navijači pušu i na hladno. Glasnim zvižducima jasno su dali do znanja nekim igračima što misle o njihovim igrama i ponašanju.

Upozorenje pred okršaj s Borussijom

Zvižduci protiv Raya bili su upozorenje pred okršaj s Borussijom Dortmund u četvrtfinalu Lige prvaka. Realovi igrači imaju priliku iskupiti se za posljednje poraze, u suprotnom moglo bi biti svašta. Nema sumnje kako bi eventualan poraz protiv Borussije mogao imati ozbiljne posljedice. Ronaldo i društvo su pod velikim pritiskom, jer Madrid zna slaviti i bogato nagrađivati, ali i nemilosrdno kažnjavati. Bernabeu ne prašta poraze.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider