Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Tajna klauzula u ugovoru Reala i Ronalda: Velika šansa za Fergusona

Ramon Calderon, bivši predsjednik Real Madrida, tvrdi kako će se Ronaldo vratiti u Manchester United...

Nakon što je osvojio Zlatnu loptu, Cristiana Ronalda preplavile su emocije, konačno je došao do nagrade kojoj se tako dugo nadao i koju je tako intenzivno priželjkivao. Portugalac se riješio frustracija koje su ga pratile posljednjih godina kada je morao gledati Lionela Messija kako podiže najvrjedniji individualni trofej u svijetu nogometa.

Velika gesta: Cristiano Ronaldo ispunio obećanje u vezi Zlatne lopte

Poučak 'malog Cristiana': Stani pred izlog i brizni u plač! Tata Sepp neće imati izbora

Usprkos svim intrigama koje su pratile ovogodišnji izbor, ne može se reći da Ronaldo nije zaslužio nagradu, iako je Franck Ribery možda najviše zaslužio. No, u posljednjih pet godina Ronaldo je imao barem dvije fantastične sezone, od četiri Messijeve lopte možda je jedna trebala pripasti Ronaldu, tako da se ovogodišnja odluka žirija može gledati kroz prizmu naknadne kompenzacije. Doduše, Ribery s time nema ništa, ali ako Francuz ponovi barem donekle sličnu sezonu, nagrada ga ne bi smjela zaobići. No, to je lako reći, a puno teže izvesti.

Usrećili svoju najveću zvijezdu

Kako god, Ronaldo može biti zadovoljan, ali još zadovoljniji mogu biti u Real Madridu. Usrećili su svoju najveću zvijezdu koja ovaj put ne može pronaći primjedbu na „život u Madridu“. Ronaldo mora biti sretan, jer logistička podrška „kraljevskog kluba“ bila je na najvišoj mogućoj razini. Bolju kampanju teško je zamisliti. Koliko je Ronaldo oduševljen potporom kluba, govori i izjava njegova menadžera Jorgea Mendesa.

„Ronaldo će u Realu ostati do 40. godine. Jako dobro poznajem Ronalda i znam da mu je puno značilo to što je u dresu Reala osvojio Ballon d'Or. On to nikada neće zaboraviti“, izjavio je portugalski menadžer, jedan od najmoćnijih na svijetu, koji se već godinama brine o Ronaldovoj karijeri i sigurno ga poznaje u dušu. Međutim, postavlja se pitanje radi li se samo o kurtoaznim izjavama koje su izrečene u posebnom stanju duha, u trenutku visoko izraženih emocija? U nogometnom biznisu stvari se mijenjaju za 180 stupnjeva preko noći, obećanja izrečena u trenutku velike sreće lako se zaboravljaju. Puno je važnije što piše na papiru.

Ramon Calderon: Ronaldo može napustiti Real u svakom trenutku!

Ramon Calderon, bivši predsjednik Reala, koji je u svojem mandatu započeo pregovore s Manchester Unitedom oko Ronaldova transfera i koji dan danas tvrdi da je upravo on najzaslužniji što je Ronaldo završio na Santiago Bernabeu, a da je Perez samo finiširao ono što je on već usmeno dogovorio, pa i ukupnu cijenu, ističe kako će se Ronaldo ipak vratiti u Manchester.
„Ronaldo je prošlog ljeta bio blizu povratka na Old Trafford. Međutim, bilo ga je strah napustiti Madrid, ipak je on najbolji igrač Reala, kluba kojeg se teško napušta. Na kraju je odučio ostati, no, mislim da je glavni uvjet ostanka bila klauzula da može napustiti Real u svakom trenutku“, otkrio je Calderon za engleske medije.

Bivši predsjednik Reala još uvijek ima odlične veze s administracijom na Santiago Bernabeuu te je logično zaključiti da je dobro informiran o zbivanja u službeno najboljem klubu 20. stoljeća. Njegovu tvrdnju o tajnoj klauzuli u ugovoru s Ronaldom iz Reala još nitko nije potvrdio, ali ni demantirao.
„Ne vjerujem da će Ronaldo završiti karijeru u Realu, bojim se da će se vratiti u Manchester, jer tamo se najbolje osjećao, što se tiče grada, kluba i navijača. Ferguson s Ronaldom ima očinski odnos, a Perez je daleko od toga“, upozorava Calderon, a zna se da se Fergusona još uvijek najviše pita na Old Traffordu.

„Usprkos dojmu koji Perez želi ostaviti u javnosti, on je zapravo u lošim odnosima s Ronaldom, ako uopće postoji bilo kakav odnos. Ronaldo nije ostao u Realu zbog Pereza, prije bi se moglo reći da je ostao u Realu usprkos Perezu“, kaže Calderon te zaključuje.
„Želio bih da Ronaldo ostane u Realu, on je važan zbog svoje igračke kvalitete ali i imidža kluba. Ronaldo je rođen za Real, ali...“ 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider