Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dok jednom ne smrkne...

Mourinha uništilo 'Ikerovo prokletstvo': Evo zašto je 'nastradao'!

Jose Mourinho neslavno je završio svoju avanturu na klupi Real Madrida porazom u finalu Kupa kralja od Atletica. Neki praznovjerni navijači Real Madrida reći će da ga je skupo stajalo to što je Ikera Casillasa posjeo na klupu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iker Casillas za mnoge je najbolji vratar na svijetu u posljednjih desetak godina, za neke je navijače Reala „Sveti Iker“, a za druge anđeo koji donosi sreću. Jose Mourinho očito ne dijeli takvo mišljenje. „Special One“ „zavario“ je Casillasa za klupu.

>> U transu zbog povijesnog skalpa: Simeone otkrio zbog čega su tukli Real

Navijači Reala skloni praznovjerju mišljenja su da je time izazvao Fortunu koja mu je okrenula leđa u ključnim trenucima sezone. Mourinho je, tvrde, sam sebi potpisao „smrtnu presudu“ posjevši Casillasa na klupu. Casillas je godinama talisman Real Madrida. S Ikerom na golu, Real je nepobjediv u finalima, a kada je na klupi, „kraljevi“ redovito gube.

Sve je započelo famoznim „centenariazom“. Real je 2002. slavio stogodišnjicu osnutka kluba. U finalu Kupa kralja igrao je s Deportivom na Santiago Bernabeuu. Na golu je bio Cesar Sanchez, a Casillas na klupi. Deportivo je na zaprepaštenje Realovih navijača pobijedio sa 2:1. Proslava je neslavno propala. Dvije godine kasnije slična priča. Sanchez na golu, Iker na klupi. Zaragoza je slavila u finalu sa 3:2 u produžetku.
Ni treća nije bila sreća. Real je protiv mrskog gradskog suparnika Atletica ponovno izgubio u finalu Kupa kralja.

Realu je to bila posljednja šansa da osvoji barem utješni trofej nakon što je uprskao u prvenstvu i Ligi prvaka. Mourinho odlazi iz Reala kao gubitnik. Casillas zacijelo neće roniti suze. Mourinhov odlazak znači i Casillasov povratak na vrata „kraljeva“ i prekid prokletstva. Kako to obično biva, dok jednom ne smrkne drugom ne svane. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider