Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jubilarni gol

Mandžo zabio: Bayern nezaustavljiv, novi kiks Dortmunda!

Mario Mandžukić je postigao vodeći pogodak u 42. minuti za momčad Bayerna, koja je kao domaćin pobijedila HSV s 3:1 u ogledu 16. kola Bundeslige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Mandžukić je svojim pogotkom prokrčio Bavarcima put ka osmoj uzastopnoj pobjedi u njemačkom prvenstvu. Spretno je reagirao nakon Rafinhinog ubačaja s desne strane, te je iz blizine glavom poentirao za svoj jubilarni, 10. gol ove sezone u prvenstvu. Mandžukiću je ukupno u Bundesligi zabio 21 gol glavom, više nego ijedan drugi igrač otkad je on debitirao u ovome natjecanju.

Perišić ušao s klupe i spretno potvrdio pobjedu Wolfsburga

Mario Götze u 52. minuti je udvostručio prednost Bayerna. Prvi puta otkad je pristupio njemačkom i europskom prvaku zabio je u tri natjecateljske utakmice zaredom. Nadu gostima dao je Lasogga lijepim pogotkom u 87. minuti, ali je Shaqiri u trećoj minuti sudačke nadoknade pogotkom iskosa s desne strane u bliži kut otklonio sve dvojbe oko pobjednika. Mandžukić je odigrao cijelu utakmicu za Bayern, baš kao i Milan Badelj za HSV. Ivo Iličević zbog obiteljske situacije nije konkurirao za gostujući sastav.


Bayern Munich 2-1 Hamburger SV (All Goals... by ourmatch

Bayern je učvrstio vodstvo na ljestvici, sada ima sedam bodova prednosti pred Bayerom iz Leverkusena koji ima utakmicu manje, odnosno 12 bodova više od dvije Borussije, koje su u ovoj rundi osvojile po jedan bod.

Borussia Dortmund spašavala bod

Dortmundska Borussia gubila je kod Hoffenheima s 2:0, ali je golovima Aubameyang u 44. i Piszczeka u 67. minuti poravnala na konačnih 2:2 i spasila barem jedan bod.

Borussia iz Mönchengladbacha odigrala je kod Mainza 0:0.

Nürnberg je na gostovanju kod Hannovera bio na tragu prve pobjede ove sezone u Bundesligi, jer je do 60. minute vodio s 3:0, a do 87. minute s 3:1. No, tada je Mame Biram Diouf zabio prvi od svoja dva gola na utakmici, a onaj drugi, za konačnih 3:3, postigao je u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Augsburg je pred svojim navijačima svladao Eintracht iz Braunschweiga 4:1. Nikada do ove utakmice Augsburg nije postigao četiri pogotka u jednoj utakmici Bundeslige.

Bundesliga, 16. kolo:

Bayern - HSV 3:1 (Mandžukić 42, Götze 52, Shaqiri 90+3 / Lasogga 87)

Hoffenheim - Borussia Dortmund 2:2 (Schipplock 17, Volland 37 / Aubameyang 44, Piszczek 67)

Augsburg - Eintracht Braunschweig 4:1 (Verhaegh 23 – 11 m, Hahn 30, 33, Altintop 75 / Oehrl 48)

Hannover - Nürnberg 3:3 (Bittencourt 60, Diouf 87. 90+2 / Hloušek 30, Drmic 38, Nilsson 41)

Mainz - Borussia Mönchengladbach 0:0

Wolfsburg - Stuttgart (18.30)

Redoslijed: 1. Bayern 44, 2. Bayer Leverkusen 37 (-1), 3. Borussia (D) 32, 4. Borussia (M) 32, 5. Wolfsburg 26 (-1)...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider