Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Analiza prve pobjede

Ivica Obrvan oduševljen otkrićem Kauboja: "Imat ćemo igrača za idućih 10 godina"

Poslije kiksa protiv Japana, Hrvatska je protiv Angole stigla do prve pobjede na Svjetskom rukometnom prvenstvu 2021.

Stručni komentator Nove TV Ivica Obrvan osvrnuo se na pobjedu Hrvatske nad Angolom u drugom kolu skupine B Svjetskog rukometnog prvenstva. S Obrvanom je u studiju Nove TV razgovarao reporter Stipe Antonijević.

28:20 na papiru izgleda jako uvjerljiva pobjeda, ali nije baš bilo tako, pogotovo u prvoj polovici utakmice. Zar ne?

"Prije svega, čestitke reprezentaciji na prvoj pobjedi na Svjetskom prvenstvu. Nije izgledalo tako, ali ja sam i u najavi rekao da je najvažnije pobijediti nakon one šokantne utakmice s Japanom. Vidjelo se u prvom poluvremenu i početkom drugog da smo u grču i da još uvijek malo razmišljamo o utakmici koja je prethodila ovoj. Međutim, na kraju smo pobijedili uvjerljivo i to je najvažnije u ovom trenutku, idemo prema trećoj utakmici, sa Katrom, koja odlučuje o prenošenju bodova."

"S Martinovićem se promijenila vizija naše igre"

Izbornik se odlučio krenuti u utakmicu bez klasičnog ljevaka na poziciji desnog vanjskog. Je li to po vama imalo kakvog utjecaja na nešto lošiju izvedbu u prvom poluvremenu?

"Ne znam što izbornik Červar razmišlja i kakvi su mu planovi i da li je s tim želio isprobavati neku varijantu. Prvih 20 minuta je to radio Duvnjak u kombinaciji s Kevićem. Cijelo prvo poluvrijeme smo se mučili i to ne malo nego dosta, a kada je ušao ljevak Martinović vizija igre se promijenila i to je apsolutno bolja i prihvatljivija varijanta igre za našu reprezentaciju, da na poziciji desnog vanjskog igra ljevak."

Također, nakon tri lošija obrambena poluvremena, protiv Angole smo u drugom dijelu vidjeli 6-0 i činilo da se da je to zaista funkcioniralo.

"Tako je. Naša reprezentacija ima tu kvalitetu da posjeduje dvije kvalitetne obrane, i 6-0 i 5-1, što rijetko koja reprezentacija ima. Mi smo ponovno igrali dobar dio utakmice 5-1, možda je bilo prihvatljivije 6-0, što smo kasnije vidjeli da je funkcioniralo dobro. Za koju će se varijantu odlučiti Červar, to ovisi o procjeni njega i stručnog stožera."

"Bila bi velika stvar da nam se što prije pridruži Karačić"

Ako neke stvari kod ovih novih lica treba istaknuti, onda su to partije Ivana Martinovića. Čini se da smo s tim 23-godišnjakom dobili dugoročno rješenje?

"Slažem se, tu je i Šebetić i Šime Ivić koji je sve donedavno bio s reprezentacijom. Ivan je jedan vrlo potentan igrač koji nije neiskusan, on igra Bundesligu s velikom minutažom, a možda mu je hendikep u ovom trenutku taj što u svom klubu ne igra redovito obranu i što je dolaskom u reprezentaciju letvica podignuta malo više, igra se svako drugi dan, očekivanja su od njega velika i kada popravi taj segment igre u obrani, možemo sigurno očekivati jednog vrhunskog igrača u idućih 10 godina na poziciji desnog vanjskog."

Doživjeli smo i jedan težak udarac, to je obnova ozljede prepona Luke Cindrića. Može li Hrvatska nadoknaditi njega?

"Nažalost, to je treći put zaredom da mu se događa. To je veliki hendikep, pogotovo što u ovom trenutku nemamo ni Karačića. Mi imamo kvalitetu koja to može nadoknaditi. U ovom trenutku, dok čekamo Karačića, dobro je to što imamo laganu skupinu i križamo se s drugom skupinom koja također nudi prostor da uz Dansku budemo najozbiljniji kandidati za četvrtfinale. Bila bi velika stvar da nam se u nedostatku Cindrića čim prije pridruži Karačić."

Quiz Maker - powered by Riddle

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider