Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
SPORTOVI
Svjetsko nogometno prvenstvo 2022
Je li pretjerao?

Iranci napali njemačku legendu zbog spornih izjava: "Nije slučajno, to je dio njihove kulture"

Jürgen Klinsmann na neobičan način je komentirao ponašanje igrača Irana u utakmici s Walesom na Svjetskom prvenstvu.

Reprezentativci Irana prigovaraju sucu (Foto: Afp)

Iranski nogometni savez u nedjelju je zatražio ostavku Jürgena Klinsmanna, člana FIFA-ina tehničkog odbora nakon komentara bivšeg njemačkog napadača koji je optužio Irance da su utjecali na suce tijekom utakmice Svjetskog prvenstva protiv Walesa (2:0).

"Nije slučajno. To je namjerno. To je dio njihove kulture, tako oni igraju. Oni napadaju glavnog suca, linijskog suca, četvrtog suca. Zbog njih vam padne koncentracija", kazao je Klinsmann u utorak za BBC.

Ove su izjave razbjesnile izbornika Irana Carlosa Queiroza, koji je Klinsmannu na Twitteru odgovorio: "Ove primjedbe o iranskoj kulturi, reprezentaciji i mojim igračima su sramota za nogomet", ustvrdio je.

Iranski nogometni savez zatražio Klinsmannovu ostavku

A Iranski savez oštro je reagirao u priopćenju za javnost:

"U isto vrijeme s raznim nesretnim razmatranjima koja se tiču ​​reprezentacije Irana i njezinog treniranja, Klinsmann je iznio prosudbe o iranskoj kulturi", napisali su u izjavi objavljenoj u nedjelju:

"Iranski nogometni savez već je zatražio od FIFA-e pojašnjenje i zatražio ispriku i ostavku Klinsmanna."

Tehnički odbor pod vodstvom Francuza Arsenea Wengera, odgovoran je za analizu svih utakmica Svjetskog prvenstva i davanje izvješća o ključnim igračkim i taktičkim trendovima.

Iranski savez također je pozvao Klinsmanna, svjetskog (1990.) i europskog (1996.) prvaka s Njemačkom, "da posjeti trening kamp Iranaca u Katru kako bi imao uvid u tisućljetnu perzijsku povijest i vrijednost nogometa i sporta".


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider