Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kakva pobjeda

Oduševljeni Zubčić ušao prvi u cilj i viknuo: ''Ma ja sam kralj pi***rija!''

Filip Zubčić osvojio je prvo mjesto u veleslalomu u bugarskom Banskom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Briljantne je dvije vožnje imao Filip Zubčić u Banskom gdje se danas i sutra vozi njegova disciplina, veleslalom. U prvoj je najbolji hrvatski skijaš imao samo devet stotinki zaostatka za Faivreom, a u drugoj je pomeo konkurenciju.

Filip je u cilj ušao sa skoro sekundu prednosti ispred Austrijanca Brennsteinera, a kad je u ciljnoj ravnini pogledao u semafor uzviknuo je:

''Ja sam kralj pi***rija.''

Kao da je već tad bio siguran da ni Faivre iza njega neće moći dostići njegovu čudesnu izvedbu u drugoj vožnji. I nije uspio. Zubčić je ostao prvi s 40 stotinki prednosti za svoju treću pobjedu u karijeri u Svjetskom kupu.

''Bila je ovo nevjerojatna utrka i nevjerojatno skijanje. Sretan sam i ponosan na svoj tim. Stvarno sam sretan što se ovo dogodilo u Banskom jer volim ovo skijalište i ljude'', rekao je nakon pobjede Filip.

Do kraja se vozi još samo tri veleslaloma, a Zubčić za vodećim Pintauraultom zaostaje samo 22 boda. Sutra je novi veleslalom u njemu omiljenom Banskom.

''Uvijek se borim za najbolje pozicije. Pinturault je možda bio sporiji danas u drugoj vožnji, ali još su tri utrke pred nama'', poručio je Zubčić.

Svaka ti čast, majstore…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider