Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
spektakl!

VIDEO Pogledajte kako su Split i Dubrovnik dočekali prvake svijeta: Vaterpolisti konačno oduševljeni!

Hrvatski vaterpolisti stigli su u Split i Dubrovnik.

Galerija Doček u Splitu Doček u Splitu Doček u Splitu +4 Doček u Splitu

Hrvatska je u subotu postala najbolja reprezentacija svijeta u vaterpolu. Zlatne Barakude slomile su u finalu jaku Italiju i zasluženo osvojile zlato.

Barakude su sletjele u Zagreb u nedjelju, no Grad Zagreb nije im priredio doček u centru grada. Takav potez ozbiljno je razljutio hrvatsku javnost, reagirali su mnogi poznati Hrvati, među njima i proslavljeni Dubravko Šimenc.

Doček u Splitu Doček u Splitu (Foto: Božidar Vukičević/Cropix)

No Split i Dubrovnik vratili su Barakudama osmijeh na lica. Brojni navijači dočekali su zlatne vaterpoliste u dva hrvatska grada, a brojni su bili oduševljeni.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević primio je danas u palači Dverce članove hrvatske vaterpolske reprezentacije, čestitao je igračima, izborniku i stručnom stožeru na povijesnom uspjehu te im dodijelio Medalju Grada Zagreba.

Hrvatski vaterpolisti kod premijera Iz Grada Zagreba stiglo objašnjenje zbog čega nije bilo organiziranog dočeka za svjetske prvake divider

"Što se tiče javnog dočeka reprezentacije, došlo je do nesporazuma u komunikaciji. Grad je dosad dočeke organizirao u suradnji s resornim ministarstvom uvažavajući želje igrača. Ovaj put se to nije dogodilo, no vjerujemo bez loše namjere s bilo koje strane. Nadamo se da ćemo imati razloga nakon Olimpijskih igara ovoga ljeta organizirati doček za naše vaterpoliste", priopćeno je iz Ureda gradonačelnika.

Prozvana ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac oglasila se potom o temi dočeka vaterpolista.

"Mi smo reagirali još u četvrtak, kada još nismo znali hoće li biti zlatna ili neka druga medalja. Državni tajnik uputio je dopis gradskim strukturama o organizaciji dočeka na središnjem zagrebačkom trgu, no nije došao nikakav odgovor. Krenuli smo sami u organizaciju dočeka, zajedno sa HOO-om u zračnoj luci, a u ponedjeljak je cijela reprezentacija primljena kod premijera u Banskim dvorima", kazala je Brnjac.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider