Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
NESPORAZUM U KOMUNIKACIJI

Iz Grada Zagreba stiglo objašnjenje zbog čega nije bilo organiziranog dočeka za svjetske prvake

Glasnogovornica Grada Zagreba putem dopisa medijima objasnila je razloge izostanka organiziranog dočeka za vaterpoliste.

Hrvatski vaterpolisti kod premijera (Foto: Damjan Tadić)

Izostanak organiziranog dočeka hrvatskih vaterpolista u gradu Zagrebu, nakon osvajanja titule svjetskog prvaka, vrlo je gorljiva današnja tema, a gradonačelnik Tomašević i gradska uprava primili su puno kritika s raznih strana.

Naravno, prema gradskoj upravi nisu bile poslane samo uvrede nego i pitanja te mnoge zanima zašto dočeka nije bilo.

Detaljno objašnjenje neke će zadovoljiti

Na to pitanje odgovorila je glasnogovornica Grada Zagreba, Dinka Živalj, u službenom dopisu medijima, koji u nastavku prenosimo.

"Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević primio je danas u palači Dverce članove hrvatske vaterpolo reprezentacije koja je u subotu osvojila Svjetsko prvenstvo u Dohi. Čestitao je igračima, izborniku i stručnom stožeru na povijesnom uspjehu te im dodijelio Medalju Grada Zagreba za osvajanje zlatne medalje na Svjetskom vaterpolskom prvenstvu 2024. u Kataru kao i za izniman doprinos hrvatskome sportu.

Također, Grad Zagreb je u čast vaterpolistima jučer imao projekciju hrvatske zastave na zagrebačkim fontanama. Grad podupire vaterpoliste kao i sve druge hrvatske sportaše i sport općenito. Podsjećamo i da je Grad Zagreb suorganizirao Europsko vaterpolsko prvenstvo koje se prošli mjesec održalo u Dubrovniku i Zagrebu, te je u proračunu za ovu godinu višestruko povećao izdvajanja za sport.

Što se tiče javnog dočeka reprezentacije, došlo je do nesporazuma u komunikaciji. Grad je do sada dočeke organizirao u suradnji s resornim ministarstvom uvažavajući želje igrača. Ovaj put se to nije dogodilo, no vjerujemo bez loše namjere s bilo koje strane. Nadamo se da ćemo imati razloga nakon Olimpijskih igara ovoga ljeta organizirati doček za naše vaterpoliste", poruka je glasnogovornice.

Vaterpolisti će danas dobiti manje dočeke u Dubrovniku i Splitu, gradovima koji su dali najviše osvajača svjetskog zlata.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider