Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
SAMO TAKO NASTAVITI

Tucak puca od ponosa nakon pobjede: "Vaterpolska smo velesila, to nam više nitko ne može osporiti"

Izbornik Barakuda Ivica Tucak zanimljivo je prokomentirao veliku pobjedu protiv Srbije.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija plasirala je u polufinale Svjetskog prvenstva koje se održava u Dohi, i to protiv najdražeg rivala, reprezentacije Srbije.

U uzbuđenjem bogatoj utakmici, Barakude su slavile rezultatom 15:13 i tako izborile deseto polufinale u posljednjih 11 svjetskih prvenstava i to nakon praktički potpune smjene generacije.

Nju je odradio izbornik Ivica Tucak koji je nakon susreta pucao od ponosa.

Mi smo svjetska vaterpolo velesila

"Vi možete imati nekakav umjetnički dojam da je netko dobar ili loš. Ali tu su činjenice i argumenti koje nitko ne može nitko osporiti. Činjenice da smo uz Italiju i Španjolsku te ako prođe Mađarska, četiri reprezentacije koje su igrale polufinale u Zagrebu i Splitu, bili smo nas tri u Budimpešti", rekao je odmah izbornik, nastavivši:

"Non stop se vrtimo nas četiri reprezentacije i ponosan da smo uz smjenu generacija, koju smo napravili nakon Olimpijskih igara, ostavili svjetska vaterpolo velesila. To nam više nitko ne može osporiti. Dogodi se neki posrtaj, ali to vas tjera da samo budete još bolji. Ovu snagu i karakter koju su dečki danas ovdje pokazali, nakon potrošnje u Dubrovniku i Zagrebu je nešto što je meni kao izborniku jako drago."

Bijač i igrač više teško su mogli biti bolji

Iako smo imali sjajnog Bijača te odličnu iskorištenost igrača više, utakmicu smo prelomili tek na samom kraju.

"Ponosan sam što imam ovakve divne dečke. Nekad pobijediš nekad izgubiš. Mogli smo i danas izgubiti, bilo je na jednu loptu. Jako sam ponosan što imam ovakve momke, ovakvu jednu divnu sinenergiju i toliko sam ispunjen srećim da je to nevjerojatno", rekao je, dodavši nešto o gore navedenoj situaciji:

"Bili smo u egalu pa promašiš jednu loptu i ode kontra. Ali, zatvorili smo sve što smo trebali. Marko je bio odličan na golu, igrači su pomagali jedan drugom, igrač više nam je bio odličan. To je ono što sam govorio, nisam htio ulaziti u gluposti kako nam igrači nemaju odlučnosti i hrabrosti. Imaju, kako ne. Ja želim da imamo glavu i rep, da nam se igrač više razigra do kraja. Danas smo ih par puta matirali na samom kraju. Srbiji čestitamo na viteškoj, fer i korektnoj borbi, oni su naši sportski prijatelji. Mislim da je bila jedna generalno predivna utakmica, kao što je uvijek s njima."

Našoj reprezentaciji sad slijedi borba za medalje, a za to ćemo morati savladati barem jednu od gore navedenih najjačih reprezentacija. No, naši dečki to mogu, nitko više ne treba sumnjati u to.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider