Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
a sad - egipat

Slavko Goluža u Dnevniku Nove TV: ''Trebamo biti realni''

Bivši izbornik hrvatskih rukometaša gostovao je u Dnevniku Nove TV.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završen je prvi krug Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj. U nokaut fazi natjecanja nadamo se tek prvi suparnik Hrvatske je Egipat. Nakon poraza naših rukometaša od Njemačke u Dnevniku Nove TV gostovao je bivši izbornik Slavko Goluža.

Kako ste vidjeli utakmicu Hrvatske i Njemačke?

"Mislim da je Metličić u intervjuu rekao sve. Dobro smo otvorili utakmicu, poveli smo 3:1, no nakon toga nismo odigrali na razini na kojoj smo očekivali. Nismo imali kompaktnu obranu u sredini, puno su pogodaka postizali s linije. Poslije toga smo se par otvarali bez razloga. U napadu smo odigrali statički. Sedmi igrač u napadu nas je umrtvio. Nismo imali pravih naleta na gol. Nismo imali pravih rješenja, bili smo nekako zbijeni u sredini. Nismo imali ideje. Moje mišljenje je da smo trebali više igrati na široke pozicije. Uključiti više krila u igru. Postigli smo samo tri pogotka u prvom poluvremenu sa širokih pozicija", rekao je bivši izbornik Saši Lugonjiću.

U prve četiri utakmice nismo imali suparnika koji će dati pravu sliku Hrvatske. Ovo je bila takva utakmica. S kakvim saznanjima odlazimo u nokaut fazu nakon susreta i poraza od Njemačke?

"Trebamo biti realni. Nismo ostavili dobar dojam na ovoj utakmici. Najvažnije je da izvučemo pouku iz ovog poraza. Slijedi nam utakmica protiv Egipta, nimalo lagana, pogotovo fizički. Oni neće birati sredstva kako da zaustave naše igrače. Ključ je u čvrstoj i kompaktnoj obrani i postizanju laganih pogodaka iz polukontri i kontri. Bit će zahtjevna jer je pred nama dugačak put u Montpellier. Trebamo se prilagoditi na novu dvoranu i nove uvjete. Put će uzeti dosta energije našim igračima", smatra Goluža.

Hoće li Hrvatska pobijediti Egipat u osmini finala SP-a?

Ukupno glasova:

Slažete li se s izbornikom Babićem da Hrvatska ne može bolje od ovog?

"Pa to je njegovo mišljenje. Ja mislim da imamo puno rezerve, pogotovo u obrani, a iz obrane sve kreće".

Ako prođemo Egipat u četvrtfinalu nas čeka vrlo vjerojatno Španjolska, koja je u rangu ove Njemačke.

"Mi imamo jako dobar skor sa Španjolcima. Oni su nam uvijek bile mušterije pogotovo u posljednjih sedam godina kada su nas pobijedili možda dva puta. Ne znaju napadati na postavljenu obranu 5-1, baš kao ni Nijemci što se vidjeli u drugom poluvremenu kada smo se s -6 vratili na -2. Domagoj Duvnjak ih je toliko mučio da su Nijemci pet, šest lopti bacili u aut. Prema tome imaju dvije, tri mane. Moramo zaustaviti dodavanje na pivota Aguinagaldea i mislim da smo pola posla obavili. Oni će igrati duboku 6-0 obranu i mi ju moramo jako i oštro napadati. Imamo mi velike šanse protiv Španjolaca. Ali prije svega moramo proći Egipat", kaže bivši izbornik te zaključuje.

"Želim naglasiti da moramo izvući pouku iz ove utakmice. Mi više kiksa ne smijemo imati. Protiv Egipta ne smijemo imati loš dan, kao ni u drugoj utakmici".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider