Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Izbornik velikan

Svjetski prvak Tucak presretan: "Ovo je moja životna matura, a sad želim olimpijsko zlato"

Ivica Tucak iznio je svoja razmišljanja nakon osvojenog naslova prvaka svijeta.

Pod vodstvom Ivice Tucka Hrvatska je postala svjetski prvak, svladavši boljim izvođenjem peteraca Italiju u Dohi.

"Dobro je, hvala Bogu da je završilo ovako kako je završilo. Mislim da smo zaslužili, da smo odigrali jednu vitešku utakmicu. Borili se kao lavovi, padali, dizali, protiv strašnog protivnika koji je danas možda igrao najbolju utakmicu od kad ja Talijane gledam i skautiram. Išli su preko glave, nisu se štedjeli, ni oni ni mi. Mislim da smo napravili jednu veliku stvar, osvojili naslov svjetskog prvaka. Da nam je netko rekao da ćemo imati dva finala, da ćemo biti svjetski prvaci na ovaj način, valjda nitko ne bi vjerovao, tim je slađe, ali evo, sad smo onako malo umorni, potrošeni. Ali, vjerojatno još i nisam ni svjestan svega", rekao je poslije utakmice izbornik Tucak za HRT.

Marco Del Lungo Sramota organizatora Svjetskog prvenstva: Hrvatska uzela zlato, ali nijednu pojedinačnu nagradu!? divider

Istaknuo je zbog čega je posebno ponosan:

"Ovaj je naslov izvojevan s jednom novom ekipom, ekipom koja je formirana prije dvije godine. Ja se sjećam riječi velikog broja ljudi koji su govorili da čekaju teški dani Hrvatsku. U dvije godine smo napravili strašno puno, postali svjetski prvaci, postali europski prvaci. Presretan sam. Ovo mi je, rekao bih, životna matura s ovakvom ekipom. Stvoriti je, formirati je, doći do naslova svjetskog prvaka. To je sigurno vrijedno kao i zlato. Da nikada ova reprezentacija nije pala. Pa i onda kad su nas prozivali u onom finalu, to je bio takav splet okolnosti, ali nismo pali moralom, nismo pali željom, nismo pali voljom. Nekad te ti peterci nagrade, nekad ne. Ovo je bila jedna strašna utakmica, a mislim da je stvarno pobijedio vaterpolo."

Dodjela zlata Barakudama Zlato oko vrata i ponos do neba: Pogledajte kako je prošla dodjela medalja Barakudama divider

Tucak još nije završio svoju misiju na klupi Barakuda, pred njim su Olimpijske igre u Parizu.

"To je moja životna želja, to sam već rekao. To je moja misija, moj put. Ja želim olimpijsko zlato. Ja dok ga ne budem imao u svojim vitrinama, ja neću biti miran i ja se nadam da će to biti s hrvatskom reprezentacijom. To je moja želja, osvojio sam sve, igrao sam olimpijsko finale, ali želim s ovim momcima, predivnim momcima koji mi toliko vjeruju, ja njima i oni meni, i imamo strašnu kemiju. Olimpijske igre su san, a onda mogu, što se mene tiče, u penziju."

Talijanski vaterpolisti u suzama Igrači u suzama, talijanski mediji istaknuli ono što se dogodilo pet sekundi prije kraja: ''Izgubili smo na najokrutniji način'' divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider