Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Rukometna legenda

Srbin o austrijskom čudu na Euru: "Prva smo vijest u državi, ispred Kitzbühela i Pape"

Austrija je protiv Njemačke bila blizu velike pobjede u borbi za polufinale Eura 2024.

Nikola Marinović (Foto: Afp)

Austrija je protiv domaćina Njemačke bila na pomolu još jedne senzacije, imali su čak pet golova prednosti, no u posljednjih deset minuta utakmice nisu postigli niti jedan, tako da se morali zadovoljiti s bodom (22:22) u dramatičnom susretu Europskog rukometnog prvenstva u Kolnu.

Iako su bili nadomak pobjede protiv domaćina i jedne od rukometnih velesila, Austrijanci su bili presretni osvojenim bodom. To je, bez ikakve dvojbe, veliki rezultat za njihov rukomet:

Izbornik Perkovac i naši rukometaši Perkovac najavio Island i zabrinuo: "Zdravstveno stanje nam je loše, četvorica su upitna" divider

"Kako nećemo biti sretni, kad smo krenuli u turnir imali smo Hrvatsku i Španjolsku, nitko nam nije dao ni promil šanse, ali igrači su sazrijeli, imaju puno više iskustva. Ovo je veliki uspjeh, trebali smo pobijediti, ali možda je bolje za turnir, za atmosferu da Nijemci uđu u polufinale, jer znamo koliko oni rade za rukomet", kazala je legenda austrijskog rukometa Nikola Marinović koji je rođen u Beogradu.

Marinović, koji danas obnaša ulogu trenera vratara u stručnom stožeru austrijske rukometne reprezentacije, tvrdi da su glavna vijest u državi:

"Prva smo vijest u zemlji, i to pored Kitzbühela koji ide prije Pape u Austriji. Zezamo se u svlačionici, ajmo ovo iskoristiti još dva tjedna, poslije nas ionako nitko neće znati. Već pričaju da smo najbolja ekipa 2024., a godina je tek počela", zaključio je u razgovoru za Balkan Handball.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider