Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
''IDEMO PO 5. MJESTO''

Perkovac za Dnevnik Nove TV otkrio koji je bio plan za Mađare: ''Odigrali smo najlošiju utakmicu kad je bilo najvažnije''

Pred kamere Nove TV nakon poraza od Mađarske stali su izbornik Goran Perkovac, mladi vratar Matej Mandić i Filip Glavaš.

Hrvatska rukometna reprezentacija poražena je od Mađarske 29:26 i tako se oprostila od Eura.

Izbornik Goran Perkovac nije bježao od odgovornosti i nije koristio floskule, već je istaknuo da današnja predstava nije bila na razini.

''Nismo imali energiju uopće, mi smo bili kao prazne baterije, kao lutke. Svaka naša kretnja je bila sporija nego od Mađara, očekivali smo ih pobijediti na brzinu, međutim to od početka nije bio slučaj'', rekao je izbornik pa dodao da nas nisu iznenadili:

Luka Cindrić, Zvonimir Srna i Mateo Maraš Cindrić: "Neke greške se ne smiju događati, to je presudilo. Duvnjak nam fali, ali..." divider

''Jednostavno nismo ni psihički, ni fizički u mogućnosti da ih dobijemo danas. Odigrali smo danas najlošiju utakmicu na turniru, baš kad je bilo najvažnije'', rekao je izbornik.

Naša dva mlada vratara velik su zalog za budućnost, Matej Mandić danas je branio u prvom poluvremenu, dok je među vratnice u drugom dijelu stao Dominik Kuzmanović.

Upali smo u zamku Mađara, ali i nervoza je napravila svoje

Jesmo li upali u zamku Mađara da ovo bude utakmica sporog ritma?

''Sigurno, nametnuli su svoj ritam tijekom cijele utakmice. Usporili su nas i nisu dali da igramo brzo kao tijekom cijelog turnira. To je presudilo, uz našu nervozu tijekom cijele utakmice. Činjenica je da nismo iskoristili puno napada za izjednačenje i vodstvo. Njihov golman je branio stvarno doktorski, kapa dolje. Mislim da je to sve našim greškama izazvano, jednostavno danas nismo bili pravi'', rekao je mladi Ljubušak.

Hrvatska - Mađarska HRS prekinuo priče o kalkulacijama za polufinale: ''Hrvatska izgubila sve šanse'' divider

Je li bilo moguće makar malo ubrzati utakmicu?

''Kad god bi mi zabili gol, oni bi pokušali usporiti tempo i nabit svoj ritam. Upali smo u taj mlin danas i nažalost na kraju su nas slomili. Moramo skupit glave, odigrati radi sebe i naroda što nas gleda'', poručio je.

Dobri golmani danas, budućnost ste našeg rukometa.

''Opet smo dobro izgledali, sigurno da se možemo nadati nečemu. Obojica dobro branimo, van terena smo isto dobri prijatelji. Najvažnije je da tu nema neke zle krvi po meni. Samo da bude zdravlja i bit će svega.''

Egon Hanusz Mađarski mediji ističu nevjerojatan podatak: Evo kad su posljednji put na turniru pobijedili Hrvate divider

Preostao nam je lov na 5. mjesto koje je bitno za kvalifikacije za Olimpijske igre.

''Igramo za Hrvatsku, nema mjesta opuštanju, svaku sekundu idemo maksimalno'', rekao je Filip Glavaš o pristupu u posljednje dvije utakmice.

Jeste li zadovoljni Hrvatskom na EP-u?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider