Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
sportska tradicija

Bolna scena usred Zagreba: Znate li zašto su Španjolci položili gol poslije finala Eura i pokrili ga zastavom?

Bilo je to u čast njihova rezervnog golmana koji je ušao u zadnjoj četvrtini i nije primio gol do kraja utakmice protiv Hrvatske.

Hrvatska - Španjolska (Foto: Sanjin Strukić/Pixsell)

Vaterpolisti Hrvatske poraženi su od Španjolske 11:10 u šokantnom finalu Europskog prvenstva. Tucak i društvo imali su ugodnu situaciju u zadnjoj četvrtini, ali ispustili su tri gola prednosti i na koncu morali stisnuti ruku suparniku.

Izbornik španjolske vaterpolske reprezentacije David Martín rekao je nakon pobjede od 11:10 nad Hrvatskom da je njegova momčad vjerovala u preokret negativnog rezultata do samog kraja.

Felipe Perrone Španjolski kapetan: "Nismo najbolji u Europi, Hrvatska igra bolje od nas. Imate nešto specijalno" divider

Šef španjolske reprezentacije otići će u povijest jer je na bazenu Mladosti pred 2.000 gledatelja izveo riskantan potez kada je u posljednjoj četvrtini pri rezultatu 8:10 zamijenio vratare.

"Sport ti nekada oduzme, a nekada ti daruje. Gubili smo utakmice slične ovoj, a ovaj smo put pobijedili. Najvažnije je da se ekipa nikada nije prestajala boriti bez obzira na rezultat", rekao je. Dodao je da su se svi njegovi igrači borili do samog kraja.

Alvaro Granados Srbi slave španjolskog junaka: "Zvijezda Novog Beograda pokosila je hrvatski san. Ubio ih u pojam" divider

Unaija Aguirrea Rubija zamijenio je Eduardo Lorrio Bejar i do kraja utakmice nije primio nijedan gol. U tome su mu uvelike pomogle Barakude jer u zadnjoj četvrtini praktički nisu ni pucale po golu.

Njegovi su suigrači poslije utakmice skočili u bazen i položili njegov gol te ga pokrili španjolskom zastavom. To je tradicija kad se ne primi gol u mnogim sportovima, a Španjolci su je ispoštovali usred Zagreba.

Vijesti s Europskog prvenstva u vaterpolu 2024. pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog vaterpola - TELEMACH HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider