Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Prenose jedan bod

Hrvatska izgubila ključan susret: Piljević briljirala na vratima, ali Šveđanke su bile prejake

Hrvatske rukometašice prenose tek jedan bod u drugi krug Svjetskog prvenstva.

Tea Piljević (Foto: Goran Sebelic/Cropix)

U dvoboju 3. kola A skupine Svjetskog prvenstva rukometašice Hrvatske su u Goeteborgu izgubile od domaćina Švedske s 17-22 (7-9).

Hrvatske rukometašice izgubile su ključni dvoboj za pobjednika skupine A i četvrtfinale protiv Šveđanki , no "Kraljice šoka" su propustile priliku "šokirati" domaćina SP-a.

Na početku utakmice Šveđanke je potpuno zaustavila vratarica Tea Pijević. Pijević je briljirala u prvom dijelu s čak 10 obrana, u prvih 15 minuta primila samo četiri gola, od čega dva iz sedmerca.

Navijači Vatrenih VIDEO Želite na Euro u Njemačku: Evo koliko će vas doći avionska karta i smještaj divider

No, fantatičnu izvedbu Pijević upropastila je katastrofalna igra Hrvatica u napadu i nekoliko dvojbenih sudačkih odluka, pa su Šveđanke krajem prvog dijela došle do vodstva od 8-5 i utakmica je krenula putem neumitnog poraza odabranica Ivice Obrvana.

Nakon uvjerljivih 19-12 za Švedsku u 50. minuti, mini-serijom 4-0 Hrvatska se pet minuta prije kraja došla na svega tri gola zaostatka, no i ta mala nada se brzo ugasila s tri brza gola Šveđanki.

Novi stadion na Kantridi - 1 VIDEO Treća ''nova Kantrida'' drukčije okrenuta od stare: Evo gdje će biti smještena Armada divider

Kod Hrvatske je Pijević završila s 13 obrana, Andrea Šimara je zabila pet golova, Valentina Blažević tri, a Dejana Milosavljević dva. Kod Šveđanki je prvo ime bila Jenny Carlson sa šest pogodaka.

Hrvatska je ušla kao drugoplasirana iz skupine u drugi krug, ali sa samo jednim bodom, onim iz remija sa Senegalkama u prvoj utakmici, dok Šveđanke prenose maksimalna četiri boda. Naša skupina se križa sa skupinom u kojoj su Crna Gora (4 boda), Mađarska (2) i Kamerun bez bodova.

Prvu utakmicu igramo s Crnogorkama u četvrtak u 18 sati u Goeteborgu, zatim u subotu protiv Kameruna u 15.30 sati, te naposljetku u ponedjeljak s Mađarskom u 18 sati. Iz skupine drugog kruga samo dvije prvoplasirane odlaze u četvrtfinale.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider