Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Obrazložila svoju odluku

Sinjanka promijenila reprezentaciju i obukla dres susjedne države, a sad se susreće s Hrvatskom

Hrvatska igra protiv Crne Gore ovog četvrtka na Svjetskom prvenstvu.

Matea Pletikosić (Foto: Afp)

Hrvatske rukometašice okončale su prvi krug Svjetskog prvenstva na drugom mjestu skupine, iza domaćina Švedske, te u drugi krug prenose samo jedan bod. Za plasman u četvrtfinale moraju slaviti u sva tri preostala susreta, a već sutra ih čeka Crna Gora za koju nastupa jedna Hrvatica.

Radi se o Matei Pletikosić, rođenoj Sinjanki koja je u kadetskoj dobi bila ključna igračica Hrvatske, no još kao 17-godišnjakinja je preselila u susjednu državu potpisavši ugovor s podgoričkom Budućnosti, i to kao najbolja srednja vanjska igračica Europskog prvenstva za kadetkinje.

Matea Pletikosić Matea Pletikosić (Foto: Afp)

Kako više od tri godine nije igrala za Hrvatsku, a usto je i više od tri godine bila registrirana kao igračica Budućnosti, time je ispunila preduvjet za promjenu sportske nacionalnosti.

Odlučila je obući dres Crne Gore, a taj potez je svojedobno obrazložila ovim riječima:

"Nitko me nije zvao iz Hrvatskog rukometnog saveza. Imala sam želju vratiti se, igrala sam u Budućnosti, ali nisu htjeli uvrstiti me na spisak. Odlučila sam da je za moju budućnost bolje da prihvatim poziv Crne Gore jer se ovdje osjećam kao kod kuće".

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider