Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Potučeni do nogu

Debakl na startu drugog kruga: Neraspoložena Hrvatska izgubila od senzacionalne Crne Gore!

Hrvatska je izgubila od Crne Gore u prvoj utakmici drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva.

U prvoj utakmici drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva Hrvatska je doživjela težak poraz protiv Crne Gore! Konačan rezultat je 32:26.

Bila je to najlošija utakmica hrvatske rukometne reprezentacije na ovom Europskom prvenstvu i definitivno jedna od najlošijih u proteklih nekoliko godina. Izabranicima Hrvoja Horvata baš ništa nije polazilo za rukom, a kada se tome doda briljantno izdanje crnogorskog vratara Nebojše Simića, onda je epilog takav kakav jest...

Nakon što je uz Nizozemsku bila najugodnije iznenađenje prvog dijela natjecanja, Crna Gora je nastavila s odličnim rezultatima i na otvaranju drugog kruga. Nažalost, pobjedom protiv Hrvatske.

gol expired "Hrvatski div" debitirao za reprezentaciju na Euru: Nešto je viši od poznatog oca, konstitucijom više podsjeća na Igora Vorija divider

Desetkovana koronom, Crna Gora je na startu prvenstva poražena od svjetskih prvaka Danaca 30:21. Ali je zatim dobila Sjevernu Makedoniju sa 28:24, te na kraju šokirala Sloveniju sa 33:32 i poslala je kući. Pobjednički niz nastavila je i protiv Hrvatske pobijedivši neočekivano lako sa šest razlike.

Vrlo brzo su kola krenula nizbrdo

Hrvatska je loše otvorila susret, no još je gore završila utakmicu. Crnogorska vrsta je u 13. minuti povela s dva gola razlike (5:3),u 28. minuti je imala četiri gola viška (13:9), a na koncu poluvremena i velikih šest razlike (15:9).

Izbornik Hrvoje Horvat je na početku drugog poluvremena napravio dvije promjene: umjesto Pešića je pred vrata stao povratnik Mirko Alilović, a obrana je stala u formaciju 5-1 s Davidom Mandićem ispred petorice na crti. Kako je trebalo nadoknaditi zaostatak, Horvat se kockao s napadačkom igrom '7 na 6' bez vratara.

Alilović dao nadu u preokret, ali...

Takva je igra dala početni rezultat. Alilović je obranio prva dva pokušaja Crnogoraca u drugom poluvremenu, a Čupić i Načinović su smanjili zaostatak na -4 (15:11).

No, crnogorski rukometaši su se brzo adaptirali na spomenute promjene. Zaigrali su i oni '7 na 6', što je rezultiralo povratkom hrvatske obrane na formaciju 6-0 u kojoj nije bilo dovoljno agresivnosti u izlascima na vanjske igrače pa su se ponovno raspucali Branko Vujović i Ševaljević te odveli Crnu Goru opet na +6 (18:12).

gol expired Kakav gaf organizatora Eura: Pomiješali testove prezimenjaka i suspendirali krivog hrvatskog reprezentativca?! divider

Nada u preokret pojavila se kad je Hrvatska s dva igrača više u 46. minuti uspjela opet doći na -4 (18:22). No, vrlo brzo su na krilima razornih dalekometnih projektila Branka Vujovića i obrana Nebojše Simića crnogorski rukometaši vratili prednost na šest golova, a u 52. minuti došli i do najvećih +8 (28:20). Do kraja utakmice je Hrvatska uspjela samo kozmetički smanjiti zaostatak. Crnogorci su nas u potpunosti nadigrali u svim segmentima igre. Bili smo spori i nedovoljni čvrsti u obrani, te bezidejni u napadu.

Kako komentirate poraz Hrvatske od Crne Gore?

Ukupno glasova:

Ovim porazom hrvatski rukometaši su izgubili gotovo i matematički izglede za plasman u polufinale, dok je Crna Gora pokazala da će biti opasna najvećim favoritima, Francuzima i Dancima, za plasman u polufinale.

gol expired Pogledajte atmosferu na tribinama u Budimpešti: Atraktivna hrvatska navijačica skrenula poglede s parketa divider

Crnu Goru su do velike pobjede predvodili Miloš Vujović i Branko Vujović sa po sedam golova, dok je sjajni Nebojša Simić sakupio 14 obrana. U hrvatskim redovima Ivan Čupić je sabio sedam, a Luka Cindrić pet golova. Ivan Pešić je imao sedam, a Mirko Alilović tri obrane.

Večeras se u našoj skupini još sastaju Francuska i Nizozemska, te Danska i Island.

Drugi nastup hrvatski rukometaši će imati u subotu u 20:30 protiv Danske.

Hrvatska - Crna Gora 26:32 (9:15)

Budimpešta. Multifunkcionalna Arena. Suci: Lars Jorum i Havard Kleven (Norveška).

HRVATSKA: Pešić 7 obrana, Alilović 3 obrane; Marić 1, Gadža 2, Gojun, Načinović 2, Ivić, Čupić 7 (4), Slišković, Cindrić 5, D. Mandić 1, Lučin 2, Martinović 1, Šipić 3, Glavaš, Jelinić 2

CRNA GORA: Matović 1, N. Simić 14 obrana; F. Vujović, Čavor 4, Lazović, Čepić 1, B. Vujović 7, M. Vujović 7 (1), Kaluđerović 1, Simović, Ševaljević 4, B. Simić, Lasica 2, Vujačić, Anđelić 1, Grbović 5

Isključenja: Hrvatska 6 minuta; Crna Gora 12 minuta

Sedmerci: Hrvatska 4/4; Crna Gora 1/1

Quiz Maker - powered by Riddle

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider