Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
za kraj drugog kruga

Norveška u revijalnom skandinavskom derbiju dobila Švede deset razlike

Rukometaši Norveške pobijedili su Švedsku 33:23 u zadnjoj utakmici skupine 2 drugog kruga Europskog prvenstva.

Poljska - Norveška (Foto: Afp)

Reprezentacija Norveške pobijedila je Švedsku 33:23 u posljednjoj utakmici skupine 2 drugog kruga Europskog prvenstva u rukometu.

Međutim, pitanje polufinalista bilo je poznato i prije posljednjeg kola. Danci su još ranije osigurali prvu poziciju, a dalje ide i Švedska koju u polufinalu čeka Francuska. Danci će svog suparnika doznati u srijedu.

U posljednjem kolu razriješena je tek dvojba tko će igrati za peto mjesto, a to je Slovenija koja je nanijela Dancima prvi poraz na turniru.

Sloveniju su do pobjede predvodili bili Kristjan Horžen sa šest golova i Aleks Vlah s pet golova. Niclas Kirkelokke i Lukas Jorgensen zabili su po šest golova za Dance.

Ogled između Švedske i Norveške nije imao natjecateljski naboj, na koncu je završio uvjerljivom norveškom pobjedom. Kod pobjednika najefikasniji je bio Alexandre Blonz s jedanaest golova, dok je kod poraženih Lukas Sandell zabio četiri gola.

U prvoj utakmici posljednjeg kola Nizozemska i Portugal su odigrali 33-33.

Za prvi i jedini bod Nizozemaca u ovoj fazi natjecanja najzaslužniji je bio Rutger ten Velde sa sedam golova, dok su Martim Costa i Luis Frade postigi po osam pogodaka za Portugal.

Na vrhu skupine je Danska s osam bodova, Švedska je druga sa šest bodova koliko ima i Slovenija na trećem mjestu. Slijede Portugal (5), Norveška (4) i Nizozemska (1).

U srijedu se u Kolnu igraju posljednje utakmice u skupini I. Francuska je osigurala "jedinicu" s osam bodova, a za polufinale se bore i Njemačka (5), Austrija (4), te Mađarska (4). Island ima dva boda, a Hrvatska je na začelju s jednim bodom.

Parovi posljednjeg kola su Austrija - Island (15.30), Francuska - Mađarska (18.00) i Njemačka - Hrvatska (20.30).​

Tablica:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider