Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
DOMAČIN JE UVIJEK OPASAN

Japanci uvjerljivo savladali Argentinu i poslali upozorenje Barakudama

Vaterpolo reprezentacija Argentine savladala je Hrvatsku rezultatom 20:8.

Vaterpolo lopta (Foto: Profimedia)

U susretu 2. kola skupine C na Svjetskom prvenstvu vaterpolista u Fukuoki, u kojoj igra i Hrvatska, domaćin Japan je svladao Argentinu rezltatom 20-8 (6-1, 4-2, 4-2, 6-4).

Japan se ovom pobjedom bodovno poravnao s Hrvatskom, koja je ranije u srijedu izgubila od Mađarske sa 10-12, obje reprezentacije imaju po tri boda te će u međusobnom ogledu u petak odlučivati koja će reprezentacija natjecanje u skupini okončati na drugom, a koja na trećem mjestu.

Mađarska je s maksimalnih šest bodova i pobjedama protiv Japana i Hrvatske već osigurala prvo mjesto te izravni plasman u četvrtfinale kolo prije kraja, dok je Argentina s dva poraza ostala bez izgleda za prolazak dalje.

Drugoplasirana reprezentacija iz ove skupine će u osmini finala igrati protiv treće reprezentacije iz skupine D, a treća protiv druge iz te iste skupine.

U skupini D je, pak, Španjolska osigurala četvrtfinale nakon dva kola s maksimalnih šest bodova, slijede Srbija i Crna Gora sa po tri boda, dok je JAR na dnu bez bodova.

Srbija i Crna Gora tako će se susresti u petak također u dvoboju za drugo mjesto u skupini, a jedna od tih reprezentacija će biti suparnik Hrvatskoj u osmini finala u nedjelju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider