Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Analiza Vedrana Zrnića

Izbornik Sigurdsson je vidio na koga može računati, trebamo ipak jednu stvar popraviti

Vedran Zrnić za gol.hr analizira pobjedu Hrvatske protiv Alžira.

Analiza Vedrana Zrnića (Foto: Jozo Čabraja / Kolektiff Images/Gol.hr)

Svjetski prvak i olimpijski pobjednik Vedran Zrnić za gol.hr analizira utakmice hrvatske rukometne reprezentacije

Izbornik je ovu utakmicu iskoristio za rotaciju igrača koji su manje igrali te za uigravanje nekih formacija. Na kraju je bilo dosta pogrešaka u prvom dijelu, ali utakmica je bila nevažna u rezultatskom smislu i svi su se nekako htjeli dokazati.

Velika razlika je bila na kraju, a izbornik Sigurdsson je sigurno vidio na koga može računati dalje. Šteta Grahovca, razbili su mu arkadu, nije mogao igrati taj srednji blok, mislim da smo stajali stvarno dobro u 6-0 obrani. Izbornik je sigurno vidio što mu je dobro za budućnost.

Spomenute tehničke pogreške nisu bile veliki problem, ovo nam je bila treća utakmica u četiri dana, jučer su možda i slavili, a igračima je i dosta teško jer su došli su usred sezone. Te pogreške i nisu toliki problem kada rezultat ne igra nikakvu ulogu, već smo se plasirali na Igre.

Treba biti spreman ako stanu obrane

Lovro Mihić je dobro igrao. To su takve utakmice u kojima ti se otvori kod slabijih protivnika. Čim imaš puno obrana golmana, automatski ti se stvara prilika za kontru, njegova kvaliteta je da je dobar u realizaciji i da ima nos za utrčati na drugog pivota.

Nekada nećemo imati 15-ak obrana naših golmana pa ono što moramo popraviti je da s našom obranom moramo biti čvrsti. Realno, niti Njemačka, a ni Austrija nisu vrhunske reprezentacije, trebamo popraviti stvari za one najjače poput Danske, Francuske, Španjolske, Norveške…

Moramo i više cijeniti loptu kada nam golmani slabije brane. Moramo znati igrati kada golmani imaju slabiji dan. Reprezentativni rukomet je 30 % brži nego klupski. Imat ćemo 40-ak dana za pripreme i mislim da bi se to moglo posložiti.

Vijesti iz rukometa pratite na GOL.hr-u uz ponosnog sponzora hrvatskog rukometa – TELEMACH HRVATSKA

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider