Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Razgovor za dnevnik nove tv

Najboljeg hrvatskog skijaša korona je zaustavila u lovu na mali Kristalni globus, ali nije ljut: Sprema se za još bolju sezonu

Najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić za iduću sezonu sprema se od kuće. Do snijega ne može, ali to ga ne sprječava u svakodnevnom treningu. I unatoč nikad čudnijem pripremnom razdoblju, Zubčić je uvjeren kako može nadmašiti itekako impresivnu prošlu sezonu.

Jurnjavu niz snježne padine Filip Zubčić zamijenio je jurnjavom za čupavom Ritom. No prisilna odvojenost od snijega ne znači da je najbolji hrvatski skijaš stao s treninzima. Za početak, kaže, trči više nego ikad.

"Imam neke svoje alternativne puteve gdje nema baš previše ljudi, tako da to iskorištavam. Idem i na bicikl naravno i dosta treniram doma u vrtu. Imam tu privilegiju da imam dosta veliki vrt, da sam u stanu bih poludio."

Mnogi bi skijaši na njegovom mjestu barem nakratko poludjeli da im je Svjetski kup otkazan dvije utrke prije kraja sezone, i to usred juriša na mali Kristalni globus u omiljenoj disciplini. No ne i Filip, kojeg je koronavirus ostavio na trećem mjestu u poretku veleslalomaša.

"Kad dečko iz Hrvatske pobijedi sve Austrijance u veleslalomu - to je sigurno veliki udarac za njih"

"To je bila stvarno viša sila na koju nitko nije mogao utjecati, tako da nisam se nešto sad pretjerano nervirao, jer te sve stvari koje nisu pod mojom kontrolom - nema se smisla oko toga nervirat.i Ali da sam ja zaribao - sigurno bih se ljutio."

gol expired Čovjek koji je stvorio Ronalda otkrio kako je to napravio: "To nije bilo normalno. Imao sam problema zbog njega" divider

S dva mjeseca odmaka pogled na najbolju sezonu u karijeri ipak razvlači isključivo osmijeh. Jer Zubčić u njoj nije stigao samo do svoje prve pobjede u Svjetskom kupu već i do prve veleslalomske pobjede u povijesti hrvatskog muškog skijanja. A tu nije kraj listi impresivnih pothvata.

"Kad se pogleda ova sezona, ja sam uzeo više bodova u veleslalomu od svih Austrijanaca. To je sigurno njih jako pogodilo, jer oni su ipak neka velesila u skijanju, tako da jedan dečko iz Hrvatske da pobijedi sve Austrijance u veleslalomu - to je sigurno bio veliki udarac za njih."

"Veselim se SP-u, uvijek mi je bio cilj biti svjetski prvak"

Kao što je pauza zbog koronakrize itekako velik udarac pripremama za sljedeću sezonu. Jer za razliku od većine sportaša, skijaši odmah po završetku aktualne kreću s pripremama za novu i ne staju sve dok ima snijega - tamo negdje do kraja svibnja.

gol expired Mourinho želi Rakitića: Spreman je upustiti se u borbu s jakom konkurencijom divider

"Sljedeća sezona donosi nekakav isti plan - da se fokusiramo na slalom, veleslalom, ubacimo i kombinaciju. Sljedeće godine imamo i svjetsko prvenstvo u Italiji, tome se posebno veselim jer je meni uvijek neki cilj bio postati svjetski prvak."

S 27 na leđima u najboljim je skijaškim godinama pa ne sumnjamo da su ispred ovog Zagrepčanina još brojna postolja..

"Cijeli život to radim, borim se da postanem najbolji na svijetu i idemo dalje, još jače sljedeće sezone."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider