Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Strašno izdanje

Slovenija naletjela na zid: Uništio ih vratar, prvaci Europe slave veliku pobjedu!

Kompletirano je prvo kolo skupine II Europskog rukometnog prvenstva.

Andreas Palicka (Foto: Afp)

Utakmicom između branitelja naslova Švedske i Slovenije kompletirano je prvo kolo u skupini II drugog kruga Europskog rukometnog prvenstva. Šveđani su slavili rezultatom 28:22 (11:7) i tim su si trijumfom širom otvorili vrata polufinala.

Doduše, drugi krug tek je počeo, ali Švedska je iz prvog prenijela dva boda i sada osvojila još dva protiv Slovenaca, koji će, kako stvari stoje, za plasman u polufinale morati pobijediti supermoćnu Dansku.

Čudesni Palicka obranio 50 posto šutova

Apsolutno prvo ime utakmice bio je fenomenalni švedski vratar Andeas Palicka, koji je upisao 14 obrana od ukupno 28 upućenih šutova prije negoli mu je izbornik Glenn Solberg dao zasluženi odmor i odlučio ga posjesti na klupu. Tih 14 Palickinih obrana dodatno dobiva na važnosti ako uzmemo u obzir činjenicu da u posljednjih 20-ak minuta uopće nije branio.

Slovenija je bolje otvorila utakmicu, u nekoliko navrata u uvodnim minutama imala je i po dva gola prednosti, ali onda je čudesni Palicka spustio roletu i riješio susret svojim bravurama u prvom i na startu drugog poluvremena.

Što se tiče ostalih pojedinaca zaslužnih za švedski trijumf, treba istaknuti najboljeg strijelca Lucasa Pellasa s osam i Sebastiana Karlssona, koji je postigao šest pogodaka.

U redovima Slovenije Aleks Vlah zabio je sedam, Jure Dolenec četiri gola, a nitko drugi nije više od dva, što je podatak koji govori sam za sebe.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider