Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je u pravu?

Žučne polemike u Engleskoj: Sporni gol u derbiju Uniteda i Cityja podigao veliku prašinu

Manchester United pobijedio Manchester City 2:1 u velikom gradskom derbiju, no prvi pogodak Uniteda predmet je bučnih polemika u engleskoj javnosti…

Bruno Fernandes i Marcus Rashford (Foto: Afp)

Manchester United slavio je 2:1 u gradskom derbiju protiv Manchester Cityja u 18. kolu Premierlige.

City je poveo u 60. minuti golom Jacka Grealisha. Izjednačio je Bruno Fernandes u 78. minuti, a upravo je taj pogodak podigao veliku prašinu. Gol je prvotno poništen, no priznat je nakon intervencije VAR-a.

Casemiro se dobro snašao i uputio pas Marcusu Rashfordu, međutim, engleski reprezentativac bio je u zaleđu. Nije dirao loptu, a Fernandes je utrčao iz dozvoljene pozicije i matirao Edersona. Pogodak portugalskog asa isprva je poništen zbog zaleđa, pomoćni sudac odmah je podigao zastavicu.

Međutim, VAR sudac Michael Oliver brzo je provjerio gol i zaključio da Rashford nije dovoljno utjecao na igru da poništi pogodak. Govoreći o toj situaciji, bivši sudac Peter Walton, koji je gostovao na BT Sportu, rekao je:

"Mislim da je ovo regularan gol. Rashford je bio u zaleđu kada je krenuo prema lopti, ali kada VAR pogleda cijelu akciju i kada pomoćnik razgovara o tome s glavnim sucem Stuartom Atwellom, mislim da će priznati gol", kazao je i dodao:

"Rashford ne dodiruje loptu i ne ometa protivnika. Nije učinio ništa protivno pravilu, zapravo se vrlo dobro snašao."

S ovakvim objašnjenjem mnogi se ne slažu i tvrde da je očito kako je Rashford svojim kretanjem smetao obrani Cityja, koja nije mogla na jednak način ići na loptu kao i da Rashford nije trčao za njom, te da je zapravo blokirao pristup lopti braničima Pepa Guardiole, koji je nakon utakmice bio ljutit kao ris i otvoreno je kazao da misli kako su teško oštećeni. 

Nekoliko minuta kasnije upravo je Rashford postigao pobjednički pogodak i donio Manchester Unitedu važna tri boda.

U engleskim medijima i na društvenim mrežama povela se velika rasprava je li taj sporni pogodak Uniteda regularan. Što vi mislite?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider