Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novo normalno

VIDEO Nogomet u doba rata: Rusi prekinuli derbi ukrajinskog prvenstva poslije samo tri minute

Zračna uzbuna prekinula je derbi ukrajinskog prvenstva

Ukrajina (Foto: Screenshot)

U ratom pogođenoj Ukrajini pokušavaju nastaviti svoj život što je normalnije moguće u ovim uvjetima, ali poslije samo tri minute derbija 13. kola Premier lige između Žitomira i Krivbasa sirova stvarnost podsjetila ih je na situaciju u kojoj žive.

Naime, na stadionu u Žitomiru skupilo se gotovo šest tisuća ljudi, međutim uspjeli su uživati u nogometu svega tri minute. Toliko je stajalo na semaforu kad se začula sirena za uzbunu kao posljedica ruskog zračnog napada.

Ronaldo VIDEO Brazilski Ronaldo birao najbolje svih vremena, a onda je vidio hrvatsku zastavu divider

Sutkinja je odmah pokazala akterima ove utakmice put u svlačionicu, a mnogi prisutni u panici su napustili stadion. Treneri su zabrinuto gledali u daljinu dok se zvuk uzbune širio, a nije bilo svejedno ni igračima.

Šteta, jer su mnogi Ukrajinci u sportu potražili kratkotrajan bijeg od stvarnosti, a ova utakmica bila im je idealna prilika za malo nogometne uživancije jer je bilo riječ o derbiju, Krivbas je trenutačno vodeći s 26 bodova, bodom više od drugoplasiranog Žitomira.

Modrić i Ancelotti Ancelotti izvadio sjajnog Modrića prvog iz igre protiv Raya pa šokirao izjavom: "Luka nije zaslužio izaći, ali..." divider

Nažalost, utakmica je razložno prekinuta i otkazana do daljnjega, a završit će se "kad se steknu uvjeti za to“, odnosno u prvoj pauzi koju im dozvoli ratno stanje.

Ukrajinsko-ruski sukob započeo je u veljači 2022. godine, a do ovog ljeta nije bila odigrana nijedna nogometna utakmica od početka rata. Ovog kolovoza odlučili su igrati, ali moraju se snalaziti.

Snimku prekida utakmice pogledajte OVJDE.

Tablica ukrajinske Premier lige:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider