FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
čudo u new yorku

VIDEO Večer razornih nokauta: Pereira poslije samo 11 MMA borbi uzeo i drugi pojas, Aspinall privremeni prvak teške

Samo dvije borbe otišle su do druge runde na UFC-u 295.

Njujorški UFC 295 u Madison Square Gardenu doista je bio spektakularan, samo da je malo dulje trajao. Samo dvije borbe otišle su u drugu rundu, jedna od njih bila je ona Alexa Pereire koju je Brazilac završio lijevim krošeom u drugoj i postao novi prvak u poluteškoj, dok je Tomu Aspinallu bio dovoljan jedan udarac kako bi postao novi privremeni prvak teške.

Alex Pereira je po osvajanju pojasa u srednjoj kategoriji uspio učiniti isto u poluteškoj. Za to su mu trebale dvije runde, prva koju je izgubio i druga u kojoj je poslao na pod Prochazku svojim zaštitnim znakom i potom ga završio te mu nanio prvi poraz u UFC-u.

Prva runda krenula je kako je i očekivano – udaračkim ratom na nogama, međutim u drugoj polovici prve dionice borbe češki borac oborio je Brazilca u parter i tijesno ju ukrao. Tad se činilo kao taktika, ali čini se kako je Prochazka bježao od razornih udaraca bivšeg brazilskog kickboksača.

U drugoj se ta škola mišljenja pokazala ispravnom jer Čeh nije uspio izdržati dugo u razmjenama s čudesnim Brazilcem. Jedan od njegovih razornih krošea završio je na bradi Prochazke, koji je baš tad pritiskao Poatana uz ogradu i "češki samuraj“ je pao na koljena. Pereira je kratkom serijom udaraca šakom i laktom završio posao i u samo 11 borbi u MMA-u uspio spojiti tiule u dvije kategorije.

Valjda niste treptali na borbi za privremeni pojas u teškoj

Nemojte treptati, govorili su MMA analitičari u najavama borbe za naslov u teškoj kategoriji između Toma Aspinalla i Sergeja Pavloviča, praktički svaka druga bila je o njihovoj razornoj udaračkoj snazi i najave su se ispunile. Svega polovicu runde trajala je zamjenska borba za meč Miočić-Jones, poslije uvodnog ispitivanja krenule su letjeti bombe, a jedan od tih krošea odsjeo je na bradi ruskog borca.

Praktički prvi udarac koji je završio na svom odredištu, završio je Sergeja Pavloviča. Sjajni Rus posljednjih šest borbi nije izašao iz prve runde, ali u proteklih šest bio je protivnik, ovaj put završio je drugoj strani. Britanac je poslije minutu i devet sekundi obavio posao i postao privremeni vlasnik pojasa prvaka u teškoj kategoriji.

Ušao, vidio, nokautirao:

Andrade četiri puta rušila Dern

Žilava Jessica Andrade borila se protiv favorizirane Mckenzie Dern kao da joj je zadnja u životu i uspjela ju pobijediti tehničkim nokautom u drugoj rundi. Poslije tri uzastopna poraza bivša prvakinja vratila se na pobjednički kolosijek u kategoriji slamka s četiri nokdauna u dvije nepune runde.

Problemi za Dern, inače sjajnu grapplericu, počeli su krajem prve runde kad ju je Andrade u jednoj razmjeni na ogradi uspjela oboriti na tlo. Taj put Dern je spasio gong, ali u drugoj rundi spasa joj nije bilo. U razmjenama je još dvaput išla na pod, a kad ju je Andrade i treći put oborila u drugoj dionici borbe, sudac je prekinuo borbu.

Dern tri puta pala u drugoj rundi:

Francuska vojska je bolja od američke

Prva borba glavnog programa UFC-a 295 trajala je jedva polovicu runde, a ni druga nije bila ništa duža. Toliko je naime trebalo Benoitu Saint-Denisu za pobjedu protiv rangiranog Mata Frevole. Amerikanac se izvlačio iz klinča i naivno sjeo na lijevi high-kick francuskog borca.

Po završetku sjajne borbe u lakoj kategoriji obojica su se uspravili i salutirali jedan drugom jer su obojica nekoć služili u oružanim snagama svojih zemalja, Frevola u SAD-u, a Saint Denis u Francuskoj. Iako nije bio rangiran, francuski borac bio je najizrazitiji favorit večeras i potvrdio je taj status poslije samo nekoliko minuta u oktogonu.

Nokaut iz pakla:

Sabatini izdržao ni polovicu runde

Uvodna borba na sjajnom njujorškom UFC-u trajala je ni polovicu runde, Diego Lopez dobio je pozivnicu od Dane Whitea da uđe preko reda u njegovu promociju i mladi Brazilac ju je itekako iskoristio. Svoj prvi pravi meč među MMA elitom za koji je odradio pune pripreme završio je u svoju korist tehničkim nokautom poslije niti polovicu runde protiv Pata Sabatinijia.

Pat Sabatini u jednoj razmjeni sjeo je na kroše i zateturao, a Lopez je skočio na njega i završio ga u sljedećih nekoliko sekundi. Lopezu je ovo druga uzastopna pobjeda, a Sabatiniju drugi poraz. Ovaj prvi nada se da će zbog njega na sljedećoj rang listi izaći u top petnaest boraca u perolakoj.

Nokaut Diega Lopeza:

UFC 295 - Popis borbi

Jiří Procházka vs. Alex Pereira (c) - za titulu poluteške kategorije - KO 2. runda

Sergei Pavlovich vs. Tom Aspinall (ic) - za privremenu titulu teške kategorije - KO 1. runda

Mackenzie Dern vs. Jéssica Andrade -  ženska muha-kategorija - TKO 2. runda

Matt Frevola vs. Benoît Saint-Denis - laka kategorija - KO 1. runda

Diego Lopes vs. Pat Sabatini - perolaka kategorija - KO 1. runda

Poster UFC-a 295:

UFC 295 UFC 295 (Foto: UFC)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider