Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teška noć Katalonaca

Xavi o razlogu teškog poraza od Bayerna u Ligi prvaka: "To je jako utjecalo na nas"

Trener Barcelone Xav otkrio je razlog teškog poraza od Bayerna u Ligi prvaka.

Xavi (Foto: Afp)

Moramo se suočiti s realnošću, kazao je Barcelonin trener Xavi Hernandez, nakon domaćeg poraza od Bayerna (0-3) i eliminacije iz Lige prvaka.

Xavi je u srijedu na Camp Nou proživio jednu od svojih najtežih trenerskih noći. Prije početka utakmice je doznao kako je Barcelona ostala bez izgleda za plasman u osminu finala, a potom je upisala i neugodan domaći 0-3 poraz od Bayerna.

Barcelona - Bayern VIDEO Navijači Bayerna napravili kaos na Camp Nou pa spašavali živu glavu divider

Već uoči utakmice bili su eliminirani

"Moramo se suočiti s realnošću. Mislim da je na nas jako utjecala činjenica da smo već bili eliminirani i prije utakmice. Skupina je bila komplicirana i svašta nam se događalo," kazao je Barcin strateg.

Barcelona u ogledu protiv Bayerna nije uputila niti jedan udarac u okvir suparničkog gola.

"Moramo ostati pozitivni, ostala su nam još četiri trofeja za osvojiti. Iskreno vjerujem da možemo i hoćemo osvojiti te trofeje. Ali moramo prihvatiti ovakve situacije, suočiti se s njima, natjecati se puno bolje, eliminirati pogreške. Dakle, od sutra moramo promijeniti čip, ponovno postaviti i boriti se za preostale trofeje," poručio je trener katalonskog sastava.

gol expired Potop Španjolaca u Ligi prvaka: Prvi put u ovom formatu natjecanja su pometeni divider

U Munchenu smo ih nadigrali, ne i ovaj put

"Moramo biti samokritični. U svakoj dosadašnjoj utakmici Lige prvaka bili smo barem konkurentni. U Münchenu smo nadigrali Bayern. Ne i ovoga puta. U razgovoru s momčadi govorio sam o hrabrosti, o intenzitetu, o pobjeđivanju u našim duelima. Ali ovo je prvi put ove sezone da sam osjetio da se nismo natjecali kako treba."

Barcelonu u zadnjem kolu skupine očekuje gostovanje kod Viktorije Plzen, a bez obzira na ishod tog meča nastavit će natjecanje u Europskoj ligi.

Tablica skupine C Lige prvaka:

Standings provided by Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider