Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraj sage

Službeno: Wenger ostaje u Arsenalu

Usmeni dogovor Arsenea Wengera i vlasnika Stana Kroenkea dobio je i službenu potvrdu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda se nagađalo kako bi ovoga ljeta mogao napustiti Arsenal, francuski nogometni stručnjak Arsene Wenger (67) ostaje još dvije sezone na klupi Topnika.

Kako prenosi engleski mediji, Wenger je u ponedjeljak održao sastanak s većinskim vlasnikom kluba Stanom Kroenkeom na kojem je dogovoren nastavak suradnje, a postigli su usmeni dogovor koji je sada dobio i službenu potvrdu.

Navodno je dio Izvršnog odbora bio protiv Wengerova ostanka, no prevagnula je gazdina riječ. Ako odradi ugovor do kraja u Arsenalu će provesti 23 godine. Engleski mediji pišu kako ovo nije njegov zadnji ugovor u karijeri te postoji mogućnost da Wenger ostane trener Arsenala i nakon 2019. godine.

Francuz je Topnike preuzeo 1996. godine i pod njegovim vodstvom londonski klub je osvojio 16 trofeja pri čemu tri naslova prvaka, sedam FA kupova i šest FA Community Shieldova. Međutim, Arsenal je posljednji naslov osvojio 2004. godine.

Ove sezone su osvojili peto mjesto i prvi put u posljednjih 19 godine neće igrati u Ligi prvaka. Utješna nagrada bio je rekordni 13. FA Cup koji su osvojili pobjedom protiv Chelseaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider