Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraj jedne ere

Veliko pojačanje za ambiciozni Everton: Wayne Rooney se vratio kući!

Kompletiran je veliki transfer Waynea Rooneyja koji se nakon 13 godina vraća kući.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wayne Rooney napustio je Manchester United i formalno postao novi član Evertona s kojim je potpisao na dvije godine. Rooney se vraća u klub u kojem je počeo karijeru i koji je napustio kao 18-godišnjak i najveći talent engleskog nogometa.

Potvrda je ovo napisa u engleskim medijima koji su najavili njegov povratak u Everton. Odšteta zasad nije poznata – spekulira se da je došao besplatno, odnosno kao dio transfera u kojem je Romelu Lukaku otišao u suprotnom smjeru.

Everton je ovoga ljeta jedan od najaktivnijih klubova na tržištu. Ambiciozni klub želi se ubaciti među englesku elitu, zbog čega su potrošili gotovo 100 milijuna eura na stvaranje mlade jezgre momčadi. Dovođenje Rooneyja vjerojatno nije zadnje pojačanje Evertona, a pogotovo nakon velike financijske injekcije od prodaje Lukakua.

Rooney je Unitedu dao 13 godina u kojima je postao ikona kluba i najbolji strijelac u povijesti. Osvojio je pet naslova prvaka Engleske i jedan naslov prvaka Europe.

"Tek mu je 31 godina i nemam nikakve sumnje u njegove kvalitete. Pokazao mi je ambiciju koju trebamo, on zna osvajati naslove", rekao je o svom novom pojačanju trener Ronald Koeman.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider