Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uzbudljivi susreti

VIDEO Vraća nam se HNL: Može li Rijeka postati jesenski prvak Hrvatske?

Rijeka je pobjedom u jadranskom derbiju, prije odlaska na pauzu, prvi put ove sezone zasjela na vodeću poziciju.

Galerija Videozid: HNL - 2 Videozid: HNL - 4 Videozid: HNL - 5 +1 Videozid: HNL - 1

Nakon reprezentativne akcije i poraza Vatrenih od Turske i Walesa, vrijeme je za povratak HNL-u. Domaće nogometno prvenstvo nastavlja se sutra, a vodeći tercet stisnuo se unutar tri boda.

Nakon dvotjedne pauze, fokus nogometne javnosti ponovno se prebacuje na HNL. I zanimljivu utrku Rijeke, Hajduka i Dinama za vrh.

Rijeka je pobjedom u jadranskom derbiju, prije odlaska na pauzu, prvi put ove sezone zasjela na vodeću poziciju. S bodom više od Hajduka i tri od Dinama. S tim da Zagrepčani imaju i utakmicu manje. U gornjem domu još su Gorica i Osijek.

Kolo pred nama donosi nam jedan derbi velikog kvarteta. Hajduk će u nedjelju na Poljudu ugostiti Osijek. Lider Rijeka u regionalnom okršaju gostovat će u Puli, a Dinamo u Gorici. Kod momčadi koja mu je početkom sezone u Maksimiru uzela dva boda.

Dinamo je tada još vodio Igor Bišćan, a njegova smjena osim na Dinamovu, novog čovjeka dovela je i na klupu Rijeke. Pa, pogledajmo kakvu je seriju rezultata ostvario vodeći tercet otkad je Sergej Jakirović preuzeo Dinamo, a Željko Sopić Rijeku.

Naj-ne-konstantniji bio je Hajduk, s čak tri poraza. Od Rijeke, Gorice i Istre. Dinamo je osvojio najviše bodova u tom razdoblju, ali poraz u najvećem derbiju, te posrtaji u Europi razlog su Jakirovićevih briga. Rijeka je sjajnom serijom od 4 uzastopne pobjede preuzela vrh ljestvice i posložila se nakon boda pod Sopićem u prve dvije utakmice.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider