Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Uživa u Los Angelesu

Stipe Biuk za Dnevnik Nove TV: "Američka liga bolja je od HNL-a, a Hajduk može, nadam se i hoće biti prvak"

Nakon što mladi Vatreni ubilježili pobjedu u kvalifikacijama za Euro protiv Bjelorusije, pred kameru Nove TV stao je Stipe Biuk. Veliki talent Hajduka mnoge je iznenadio kada je krajem prošle godine za nastavak karijere odabrao MLS. 20-godišnje lijevo krilo s našim je Ivanom Forjanom podijelilo dojmove iz sve jače američke lige.

Sa zapadne američke obale Stipe Biuk doletio je na dvije kvalifikacijske utakmice hrvatske U-21 reprezentacije. Mladić koji već dvije i pol godine igra seniorski nogomet, a još uvijek ima samo 20 godina (rođen je 26. prosinca 2002.) slovi za najvećeg hrvatskog talenta na poziciji lijevog krila.

Biuk je krajem ove godine otišao u sjevernoamerički MLS, Hajduk ga je prodao u Los Angeles za odštetu od šest i pol milijuna eura plus bonuse plus postotak od budućeg transfera, a u razgovoru za Dnevnik Nove TV priznao je da se baš zbog te velike udaljenosti od Hrvatske vrlo rado odaziva svakom pozivu izbornika Dragana Skočića.

"Jako mi je drago uvijek doći u reprezentaciju i biti s prijateljima, vidjeti obitelj i trenirati s igračima s kojima sam prije igrao u HNL-u. Drago mi je biti ovdje i drago mi je da smo pobijedili", rekao je Biuk.

Kako vidi dosadašnji dio svoje epizode u Los Angelesu?

"Mislim da neke utakmice su bile odlične, neke malo lošije, ali to je normalno. Mislim da sam napredovao malo gore također, tako da mislim da će ići samo sve bolje i bolje. Sad kreće i play-off ubrzo, bit će to dobro."

Gdje vidi temeljnu razliku između MLS-a i HNL-a?

"Ja bih rekao da je najviše razlika fizički, to mi je bila najveća promjena."

Koja liga je bolja?

"Ne znam kako bih to smjestio, ali mislim da je MLS bolja liga."

Iako je tisućama kilometara daleko, Biuk ne zaboravlja Hajduk. Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV mogu li Splićani ove sezone do naslova prvaka, odgovorio je:

"Mislim da može i nadam se da hoće. Pratim utakmice kad stignem, nadam se da može."

Što je još Biuk rekao u ovom razgovoru, uključujući i dojam o Lionelu Messiju, pogledajte u videu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:00, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider