Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To je bilo spektakularno

Vraća li se Nikola Kalinić u Hajduk? Ako je to istina, ovaj će video teško biti nadmašen

Nikola Kalinić od 1. srpnja je bez kluba, ali karijera mu još uvijek nije završila.

Nikola Kalinić (Foto: Hajduk Digital TV/Screenshot)

Smjenom Ivana Leke automatski je krenula priča da bi se Nikola Kalinić mogao vratiti u Hajduk.

Podsjetimo, Kaliniću je ljetos istekao ugovor s Hajdukom i on je 1. srpnja postao slobodan igrač. Do produženja suradnje nije došlo jer mu klub nije ponudio ugovor, odnosno jer nakon razgovora između Leke i 35-godišnjeg napadača nije pronađeno rješenje koje bi zadovoljilo obje strane.

Leko je Kaliniću cijelo proljeće davao mrvice, bilo je utakmica u kojima bi, premda je bio potpuno zdrav i spreman, ostao na klupi svih 90 minuta, a to je nešto čemu se sigurno nije nadao kad se prije nešto više od godinu i pol vraćao u Hajduk.

Prije četiri mjeseca putevi su se razišli

Kalinić je silno želio s Hajdukom osvojiti naslov prvaka i kako bi mu se ta želja ispunila, odrekao se velikog novčanog iznosa koji mu je bio zajamčen po ugovoru s talijanskim prvoligašem Veronom. U tih 15-ak mjeseci koliko je proveo na Poljudu pratili su ga brojni pehovi (zaraza koronavirusom, Dinamov Rasmus Lauritsen slomio mu je nožni prst, Villarrealov Aissa Mandi razbio mu je jagodičnu kost), pa je skupio, uglavnom ulazeći s klupe, 31 nastup i pritom postigao osam golova.

Hajduku i Kaliniću ljetos su se razišli putevi, ali sad bi se mogli opet spojiti. On je odmah dao do znanja kako ne misli objesiti kopačke o klin s 35 i pol godina, nastavio je privatno trenirati i sad bi se, s dolaskom Mislava Karoglana za trenera, mogao vratiti u najdraži klub.

Karoglan nagovijestio Kalinićev povratak

Na današnjoj konferenciji za medije Karoglan je, na izravno pitanje novinara o Kalinićevu povratku, ponudio sljedeći odgovor:

"S Nikolom ću svakako imati razgovor, treba vidjeti kakve su mu ambicije i planovi, tako da mislim da je pitanje deplasirano. Što se mene tiče, Nikola je uvijek dobrodošao."

Riječi su to kojima je Karoglan dao nagovijestiti Kalinićev povratak, a hoće li se to zbilja i dogoditi, saznat ćemo u idućih nekoliko dana.

Dođe li do potpisa ugovora, vidjet ćemo hoće li ekipa iz Hajduk Digital TV-a složiti kakav novi video, nalik onome kad je solinski centarfor početkom prošle godine dolazio u Hajduk. Bio je to, prema subjektivnoj procjeni potpisnika ovih redaka, najbolji video predstavljanja jednog pojačanja na ovim prostorima.

Također, impresivan je bio i nedavni video predstavljanja Mihaela Žapera, donedavnog kapetana Osijeka, koji je ovog ljeta ispunio svoj dječački san i postao igrač Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider