Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nastupili Ademi i Trajkovski

VIDEO Makedonski vratar propisno se osramotio, Ukrajinci upisali nova tri boda u borbi za Euro

Ukrajina je kao domaćin u Pragu ugostila Sjevernu Makedoniju.

Stole Dimitrievski (Foto: Afp)

Važnu pobjedu na potencijalnom putu prema Europskom prvenstvu ostvarili su nogometaši Ukrajine koji su ove subote, kao domaćini u Pragu, svladali Sjevernu Makedoniju 2:0.

U susretu s brojnim prilikama na obje strane Ukrajina je povela nakon pola sata igre. Sudakov je pucao, a lopta se odbila od jednog igrača Sjeverne Makedonije, promijenila smjer i prevarila gostujućeg vratara.

Nakon toga su gosti bili bolji, ali su uporno propuštali prilike. U drugom poluvremenu je Ukrajina mogla slomiti suparnika, ali prvo Mudrik nije uspješno riješio situaciju jedan na jedan s golmanom Sjeverne Makedonije, a potom je goste dva puta spašavao okvir vrata.

Split - Cedevita Olimpija Katastrofa Splita u Ljubljani: Cedevita ih zaledila na -29, i dalje su bez pobjede divider

Sve je zaključeno golom Ukrajinaca u 95. minuti kada je Karavajev primijetio istrčalog suparničkog golmana i u nebranjenu mrežu pogodio s više od 30 metara.

Nesretan izlet Dimitrievskog pogledajte OVDJE.

U toj skupini C Engleska je vodeća s 13 bodova, a druga Ukrajina sada ima deset. Po sedam bodova imaju Italija i Sjeverna Makedonija, ali Talijani imaju dvije utakmice manje od Ukrajinaca.

Sjeverni Irci lako protiv San Marina

U skupini H su međusobno igrale posljednje dvije reprezentacije s ljestvice, a u Belfastu je Sjeverna Irska bez većih problema pobijedila San Marino 3:0.

Utakmica je riješena u uvodnih nešto više od deset minuta jer je toliko trebalo Sjevernoj Irskoj za dva pogotka. U petoj je zabio Smyth, a u 11. minuti Magennis za 2:0. Posljednji gol na susretu dao je McMenamin u 81. minuti.

LeBron James VIDEO LeBron James opušteno odigrao svoju dionicu igre pa odlučio prezalogajiti na klupi divider

Obje su reprezentacije ostale na svojim dosadašnjim pozicijama, Sjeverna Irska je pretposljednja, a San Marino posljednji. No, Sjeverna Irska je skupila šest bodova, a njen subotnji suparnik i dalje je na nuli uz razliku pogodaka 0:24.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider