Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dalić zadovoljan

Vatreni u Šumskoj rapsodiji po veliki rezultat na Svjetskom prvenstvu 2018.

Kamp Vatrenih tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji bit će u luksuznom resortu Šumska rapsodija, nedaleko od Sankt Peterburga.

Resort Šumska rapsodija (Foto: Forest Rhapsody Resort) (Foto: Forest Rhapsody Resort)

Hrvatski nogometni savez izabrao je bazni kamp hrvatske reprezentacije tijekom Svjetskog prvenstva 2018. u Rusiji.

Vatreni će tijekom Mundijala boraviti u luksuznom resortu Šumska rapsodija, koji se nalazi na obali jezera Simaginskoje, a koji je udaljen šezdesetak kilometara sjeverozapadno od Sankt Peterburga. Najbliži je grad kampu Vatrenih Zelenogorsk, koji se nalazi dvadesetak kilometara južno, na obali Baltičkog mora, u Lenjingradskoj oblasti.

Resort Šumska rapsodija (Foto: Forest Rhapsody Resort) Resort Šumska rapsodija (Foto: Forest Rhapsody Resort) (Foto: Forest Rhapsody Resort)

Iako se na prvi pogled čini da je kamp dosta izoliran, ipak je riječ je o području koje žiteljima petomilijunskog Sankt Peterburga služi kao izletište i prostor za odmor i rekreaciju, tako da u široj okolici ima dosta hotelskog i apartmanskog smještaja. To je možda važna informacija za one koji namjeravaju posjetiti kamp i treninge hrvatske reprezentacije.

Kamp na jezeru

Vatreni će biti u kampu koji je okružen nepreglednom borovom šumom. Uključuje unutarnji bazen sa staklenim krovom i spa-centar s uslugama masaže. Resort također nudi ostale aktivnosti kao što su ribolov, pješačenje i skijanje. Prosječna dnevna temperatura tijekom lipnja kreće se oko 15-16 stupnjeva. Dakle, Vatrene očekuje prekrasna priroda i ugodno vrijeme.

Teren za trening nalazi se u Rošinu, mjestašcu koje je udaljeno dvadesetak kilometara zapadno od kampa. Reprezentacija će trenirati na potpuno novom i atraktivno uređenom malom stadionu. Trening-centar gradi se upravo povodom Svjetskog prvenstva, tribine mogu primiti 500 gledatelja, teren je već postavljen, a domaćini upravo dovršavaju posljednje detalje u unutrašnjosti stadiona.

Forest Rhapsody Forest Rhapsody

Od Sankt Peterburga do kampa treba oko 70 minuta vožnje osobnim automobilom. Međutim, ta računica je poprilično relativna s obzirom na to da su u ruskoj carskoj metropoli prometne gužve česte i teško je predvidjeti koliko je potrebno vremena za izlazak iz šireg središta grada. Zračna luka Pulkovo nalazi se južno od središta drugog po veličini ruskog grada.

Dalić zadovoljan kampom

"Šumsku rapsodiju" obišli su izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović i team menadžerica A reprezentacije Iva Olivari te su bili vrlo zadovoljni viđenim, kao i gostoprimstvom domaćina.

"Možemo biti iznimno zadovoljni raspletom situacije oko kampa, jer iako smo među posljednjima izborili plasman, imamo jedan od boljih kampova u Rusiji. Znamo da su neke vrlo jake reprezentacije isto ciljale ovaj hotel, ali smo u toj Fifinoj proceduri oko rezervacija kampova bili brzi i spretni. Rusija nema toliko vrhunskih kampova, a ovdje smo pronašli hotel koji nudi vrlo mirno okruženje i jako dobre uvjete za boravak reprezentacije. Pozitivno je i što će u glavnoj zgradi boraviti samo naša reprezentacija, što znači da će igrači imati potpuni mir. Izuzetno važan faktor bio je trening centar koji je izvrstan, pa će naša reprezentacija imati odlične uvjete za rad", izjavio je izvršni direktor Saveza Damir Vrbanović, a prenosi službena web stranica HNS-a.

S procedurom odabira kampa bio je upoznat i izbornik Zlatko Dalić koji je također zadovoljan odabirom HNS-a:

"Imam potpuno povjerenje u Damira i Ivu koji već imaju puno iskustva u traženju odgovarajućeg kampa. Oni su obišli kampove u Rusiji te mi prenijeli svoje dojmove. Vjerujem da ćemo imati odlične uvjete za boravak tijekom Svjetskog prvenstva. Također, raduje me što je trening centar već u završnoj fazi radova i što će biti na visokoj razini, a FIFA i HNS pobrinut će se da domaćini osiguraju da travnjak bude u savršenom stanju prije početka Svjetskog prvenstva", kazao je Dalić.

Resort Šumska rapsodija (Foto: Forest Rhapsody Resort) Resort Šumska rapsodija (Foto: Forest Rhapsody Resort) (Foto: Forest Rhapsody Resort)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider