Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Andrijašević junak

Preokret Rijeke u sjajnoj utakmici: Sačuvali prednost pred Dinamom!

Riječani su na zimskoj stanci imali lijepi kapital kojeg su zadržali u prvom kolu nastavka.

U odličnoj utakmici, najzanimljivijem dvoboju 21. kola HNL-a, Rijeka je kao gost s 3:2 svladala Osijek i zadržala šest bodova prednosti pred drugoplasiranim Dinamom koji je svoj dio posla u prvom kolu nastavka sezone obavio u subotu protiv Slaven Belupa.

Bio je to susret pun preokreta - Osječani su rano vodstvo Riječana preokrenuli već do poluvremena, ali u nastavku nisu sačuvali niti jedan bod uslijed totalne ofenzive gostiju.

Već u četvrtoj minuti mogla je Rijeka povesti, Mario Gavranović se našao u jako dobroj šansi nakon pogreške Osijekove obrane, ali su uspjeli domaćini blokirati njegov šut. Odmah u idućem napadu ponovno su Riječani zaprijetili, ovaj put preko Franka Andrijaševića čiji je udarac obranio vratar Zvonimir Mikulić.

Treća je ipak bila sreća. Gavranović je u 18. minuti bio strijelac iz neposredne blizine za vodstvo Rijeke.

Riječani su preko Alexandera Gorgona u 21. minuti mogli udvostručiti prednost da bi onda "nestali" s terena.

Rijeka na 10 minuta "nestala" s terena

U 23. je Ukrajinac Dmitro Lopa postigao svoj prvijenac u HNL-u nakon što je ispratio odličnu akciju Osječana.

Taj pogodak kao da je Riječane bacio u knock-down jer relativno brzo, u 29. minuti, Osijek je stigao do potpunog preokreta. Muzafer Ejupi je s(p)retno zabio nakon što je udarac Gabrijela Bobana obranio riječki vratar Andrej Prskalo, ali ostaje pitanje je li Boban bio u zaleđu u trenutku kad mu je Ejupi prethodno uputio loptu po lijevoj strani.

Andrijašević heroj Armade

Matjaž Kek na poluvremenu nije htio čekati i sve je karte bacio u napad. Indisponirani lijevi bek Leonard Zuta je ostao u svlačionici, umjesto njega je ušao napadač Roman Bezjak, a Marko Vešović je s krila vraćen na lijevog beka.

Takav pristup isplatio mu se u 56. minuti kada Vešović ljevicom centrira na drugu vratnicu odakle neometani Andrijašević glavom šalje loptu pod gredu Mikulićeva gola.

Tempo utakmice je pao u posljednjih 20-ak minuta, dijelom i zbog brojnih promjena igrača, te se činilo da neće biti pobjednika. A onda je, u 85. minuti, jedno ispucavanje prihvatio Andrijašević, sjurio se prema golu Osijeka i pogodio donji lijevi kut za veliko slavlje 400-tinjak pripadnika Armade.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider