Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
teško, ali zasluženo

Dinamo pobijedio Slaven Belupo, teška ozljeda Sigalija

Aktualni prvak Dinamo pobjedom je otvorio svoj dio proljetne sezone Prve HNL

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Dinama uspjeli su minimalno slaviti protiv Slaven Belupa na startu proljetnog dijela sezone Prve HNL. Modri su na Maksimiru s 1:0 bili bolji od gostiju iz Koprivnice, a strijelac jedinog pogotka bio je Armin Hodžić.

Dinamo je imao inicijativu tijekom gotovo cijelog susreta, no nije uspijevao stvoriti prave prilike za pogodak. Jedini gol pao je s bijele točke, nakon što je gostujućeg igrača lopta, koju je prema vratima upustio Sigali, pogodila u ruku. Sigurni izvođač bio je Hodžić, koji je blizu pogotka bio i u 90. Njegova lopta prohujala je za malo pored vratnice.

U strijelce su se mogli upisat Domagoj Antolić i Marko Lešković, no njihovi udarci u prvom odnosno drugom poluvremenu nisu išli u okvir gola Slaven Belupa.

Utakmicu je na kraju obilježila čini se jako teška ozljeda Leonarda Sigalija, kojem je stradalo koljeno. On je u skoku za loptu izgubio ravnotežu, a onda mu je pri doskoku koljeno napravilo rotaciju u "pogrešnom" smjeru. Argentinac se odmah primio za glavu, nedugo nakon toga je iznesen sa stadiona, te je vjerojatno odmah prebačen u bolnicu.

Drugoplasirani Dinamo se ovom pobjedom primakao vodećoj Rijeci na tri boda. Rijeka, koja u nedjelju gostuje u Osijeku, ima 52, a Dinamo 49 bodova. Slaven Belupo je peti sa 27 bodova.

U drugom susretu igranom u subotu Cibalia i Inter igrali su 1-1 (0-0). Domaće je u vodstvo doveo Glavica (51), a odmah potom je poravnao Blažević (52). Cibalia je sada pretposljednja, deveta na ljestvici s devet bodova, jednim više od posljednjeg Splita, dok je Inter sedmi sa 21 bodom, jednim više od osme Lokomotive.

U petak je Istra 1961 svladala Lokomotivu sa 1-0, a kolo će u nedjelju zaključiti Osijek - Rijeka i Split - Hajduk.

 

REZULTATI 21. KOLA,

Istra 1961 - Lokomotiva 1-0 (Roce 29-11m)
Cibalia - Inter 1-1 (Glavica 51 / Blažević 52)
Dinamo - Slaven Belupo 1-0 (Hodžić 42-11m)

Nedjelja:
Osijek - Rijeka (15 sati)
Split - Hajduk (17 sati)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider