Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tresla se brda...

Službeno: Završen je zimski prijelazni rok! Pogledajte tko je otišao kamo i tko je odlučio ostati!

Utorak, 31. siječnja, bio je posljednji dan prijelaznog roka u većini zemalja u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zimski prijelazni rok došao je do kraja u većini europskih zemalja. Tradicionalno se posljednjeg dana povlače posljednji potezi klubova koji nisu uspjeli dogovoriti posao tijekom siječnja, a mnogi su čekali upravo zadnjih 24 sata kako bi spustili ili podigli cijene igrača.

Iako se puno špekuliralo i naveliko pisalo o potencijalno zvučnim transferima tog posljednjeg dana, to se ipak nije dogodilo. Možda je najzvučniji transfer Talijana Manola Gabbiadinija, koji je iz Napolija stigao u Southampton.

Osim tog prelaska možemo spomenuti Fabiana Orellanu koji je potpisao za Valenciju, Jesea koji je prešao u Las Palmas, te transfer hrvatskog nogometaša Lorenca Šimića koji je potpisao za Sampdoriju.

U nastavku teksta pogledajte najzanimljivije transfere koji su se dogodili u posljednja 24 sata posljednjeg dana prijelaznog roka za najjače lige u Europi.

23:50 Mamadou Sakho izgubio je mjesto u momčadi Liverpoola kod Jürgena Kloppa, što je Crystal Palace iskoristio i doveo ga na posudbu do kraja sezone

22:51 Luka Milivojević napustio je Olympiakos i potpisao ugovor s engleskim Premierligašem Crystal Palaceom.

22:45 Fabian Orellana napustio je redove Celte i potpisao za drugo španjolskog prvoligaša - Valenciju.

22:45 Engleski davljenik Swansea posegnuo je u drugu ligu i iz Aston Ville doveo Ganca Jordana Ayewa, brata poznatijeg Andrea Ayewa koji igra za Bilićev West Ham.

21:45 Manolo Gabbiadini novi je igrač Southamptona! Tako prenosi talijanski novinar Gianluca Di Marzio koji tvrdi da je Talijan prošao liječnički pregled. Gabbiadini stiže iz talijanskog velikana Napolija.

20:01 Moussa Dembele se vratio u Glasgow iz Londona gdje se očekivao njegov potpis za Chelsea. Sky Sports javlja kako Celtic ne želi prodati svoju zvijezdu i da je išao u London kod jednog od najboljih britanskih liječnika zbog problema s koljenom.

18:08 Nigerijski ofenzivac Watforda Odion Ighalo odlazi u kineski Changchun Yatai za 23 milijuna eura. 

18:00 Završen je rekordni prijelazni rok u njemačkoj Bundesligi. Bundesligaši su potrošili gotovo 100 milijuna eura i popravili prijašnji rekord za oko 35 milijuna eura.

17:45 Otpisana zvijezda Dinama Junior Fernandes karijeru će nastaviti u turskom Alanyasporu, priopćio je Dinamo. Fernandes je već stigao u Tursku i predstavljen je u novom klubu koji je trenutačno na 15. mjestu turskog prvenstva sa 18 bodova. Klub koji vodi BiH stručnjak Safet Sušić će na kraju sezone imati pravo otkupa Fernadesovog ugovora.

16:18 Igrač Wolfsburga Josip Brekalo će do kraja sezone igrati na posudbi u Stuttgartu. Posrnuli peterostruki prvak Njemačke je trenutno treći u 2. Bundesligi i bori se za povratak u elitni rang natjecanja u kojem je proveo 50 sezona.

15:51 Bundesliga je i prije isteka roka srušila rekord u zimskom prijelaznom roku s gotovo 100 milijuna eura potrošnje.

15:34 Špekulira se da bi lijevi bek Valencije Jose Luis Gaya mogao prijeći u Manchester City za 23 milijuna eura.

15:05 Branislav Ivanović nalazi se u St. Petersburgu gdje bi trebao potpisati za Zenit.

14:56 Pato je nova zvijezda kineske lige. Potpisao je za Tianjin Quanjian. ''Sretan sam što sam dio ove nove obitelji'', rekao je Brazilac koji je napustio Villarreal.

14:31 Antonio Cassano je potvrdio kako je odbio ponudu izu Kine te poručio kako se nogomet igra u Europi. Trenutno traži novi klub.

14:21 Celticov Moussa Dembélé doputovao je u London na završne pregovore s Chelseajem. Za samo pola milijuna funti je stigao iz Fulhama u Celtic prošle godine, a klub iz Glasgowa bi ga trebao prodati nazad u London za čak 46 milijuna eura.

13:35 Stoper Andrea Ranocchia je nakon Genoe i Sampdorije posuđen Hull Cityju.

13:21 Nakon dvije godine u Bešiktaš se na posudbu iz Kine vratio Demba Ba. Bilić je svog ljubimca htio dovesti u West Ham, ali su Turci bili brži.

10:58 Nakon Alena Halilovića, Las Palmas je doveo na posudbu i Jesea iz PSG-a. Bivši napadač Reala vratio se tako u rodni grad.

10:45 Emmanuel Adebayor karijeru će pokušati oživjeti u Istanbul Basaksehiru, vodećoj momčadi turske lige.

10:12 Chelsea je navodno pripremio čak 46 milijuna eura za 20-godišnjeg napadača Celtica Moussu Dembéléa koji je ove sezone već zabio 20 golova u 38 utakmica. Zanimljivo, mladi Francuz bio je do prošle godine na nekoliko stotina metara od Stamford Bridgea, u Fulhamu, ali ga tada skauti Chelseaja nisu ''nanjušili''.

9:35 Stuttgart je poslao ponudu za posudbu Josipa Brekala iz Wolfsburga, pišu njemački mediji.

8:24 Stoper Hajduka Lorenco Šimić trebao bi tijekom dana potpisati ugovor sa Sampdorijom. Hajduk bi trebao inkasirati 1.4 milijuna eura od transfera koji će biti isplaćen u dvije rate.

8:01 Bojan Krkić jučer je službeno predstavljen u Mainzu u kojeg je stigao iz Stoke Citjya.

8:12 Nekad kandidat za hrvatskog reprezentativca Gregory Sertic novo je pojačanje Marseillea koji je jučer predstavio i Dimitrija Payeta. Francuz hrvatskih korijena tako je uključen u projekt ''Marseille prvak'' koji je zaočeo kupovinom kluba od novog američkog gazde.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider