Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkriveni detalji sukoba

Oglasio se "izdajnik": Objasnio zašto je "morao" otići iz West Hama

Donedavna zvijezda Čekićara je objasnila motive štrajka i napuštanja kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najveća sapunica prijelaznog roka je završena. Dimitri Payet je nakon štrajka napokon pušten u Marseille za 30 milijuna eura, a na službenom predstavljanju je otkrio svoje motive za potez koji ga je od idola navijača pretvorio u izdajnika.

„Povratak u Marseille je moja osobna odluka. Nisam se više osjećao dobro u West Hamu, morao sam se vratiti korijenima. Marseille je odličan grad za život“, rekao je talentirani, ali hiroviti nogometaš koji je već imao sličnih slučajeva u karijeri i dodao kako se "ne mora nikome opravdavati zbog svojih postupaka."

Sličan ultimatum je već postavio St. Etienneu kada je također odbio trenirati i igrati dok ga ne prodaju u PSG. Do transfera na kraju ipak nije došlo, a predsjednik kluba Ronald Romeyer je za svog tadašnjeg igrača rekao da „mora prestati biti idiot.“

Iako se činilo da pod vodstvom Slavena Bilića napokon ispunjava svoj ogromni potencijal, Payetov nepredvidljivi karakter je proradio i s 29 godina na leđima. Osim štrajkova, u dosjeu ima i fizičke sukobe s legendarnim Fabienom Barthezom i Blaiseom Matuidijem koji su mu bili suigrači u Francuskoj.

Uprava i navijači se urotili protiv Payeta

Engleski mediji su u međuvremenu otkrili što je „kočilo“ transfer i zašto je posao realiziran samo dan prije kraja prijelaznog roka. West Ham je tražio od Payeta da vrati plaću za siječanj prije nego što ga puste u Marseille, a Francuza je to koštalo 500 tisuća eura. 

Na donedavnu zvijezdu kluba su podjednako bijesni i navijači i uprava. Klub je danas objavio da svi vlasnici njegovog dresa mogu isti vratiti u trgovinu i uzeti novi za 25 funti. Kao što fotografija demonstrira, neki kreativniji navijači su se već snašli i „prenamijenili“ dres s brojem 27 u dres stopera Winstona Reida.

Zanimljivo, West Hamu odlično ide bez svog glavnog kreativca. U dvije prvenstvene utakmice bez njega imaju dvije pobjede, a novi junak Čekićara je Andy Carroll koji je u pobjede protiv Middlesbrougha i Crystal Palacea ugradio tri gola.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider