Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
druga domovina

Ivan Leko pronašao novi posao: Preuzeo klub koji su vodile Hajdukove legende i Vlatko Marković

Ivan Leko potvrđen je za trenera Standard Liegea.

Ivan Leko (Foto: Paun Paunovic/Cropix)

Bivši trener Hajduka Ivan Leko službeno je potvrđen kao novi trener Standard Liegea. Potpisao je ugovor na dvije i pol godine.

U srijedu je informacija procurila, a u četvrtak je službeno potvrđeno. Leko se vratio u zemlju u kojoj je napravio najveće uspjehe u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri i preuzeo jedan od najvećih belgijskih klubova.

Ivan Leko Ivan Leko vraća se u svoju "drugu domovinu"? Procurilo ime njegova novog kluba! divider

Standard je deset puta bio prvak Belgije, a 1982. godine igrao u finalu Kupa pobjednika kupova. Trenutačno je u krizi jer je tek deveti u prvenstvo i u Leki vidi čovjeka koji bi mu trebao uljepšati postblagdansku depresiju.

Leko je u Belgiji proveo veliki dio igračke karijere, a kao trener vodio je Leuven, Sint-Truiden i Club Brugge, s kojim je 2018. postao prvak Belgije te ih vodio iduće sezone u Ligi prvaka. Nakon toga je otišao u Aziju te se otamo vratio u Hajduk.

Ivan Leko Ivan Leko vraća se u poznato okruženje: Želi ga klub hrvatskog napadača? divider

Što se tiče samog kluba, on u svojoj povijesti ima jaku hrvatsku vezu. Krajem 90-ih na njihovoj je klupi sjedio Tomislav Ivić, koji im je vodio i omladinsku školu, a dobar dio svog vremena tamo je ostavio i Luka Peruzović. Između ostalih trenirao ih je član "zlatne generacije" Bilih Željko Mijač, a na njihovoj klupi 70-ih je sjedio i Vlatko Marković.

Karijeru je u njihovu dresu, ne računajući ekshibiciju u Trogiru, završio i Milan Rapaić. Veliki trag ostavili su Vedran Runje, Ivica Mornar, Ivan Santini, Duje Čop i Robert Prosinečki.

 

Tablica belgijskog prvenstva:

Standings provided by Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider