Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zapelo u pregovorima

Sprema se bombastičan transfer unutar Serie A: Juventus gubi jednu od najvećih zvijezda?

Federico Chiesa uskoro ulazi u zadnju godinu ugovora s Juventusom.

Federico Chiesa (Foto: Afp)

Uoči raspleta sezone u Serie A torinski Tuttosport, koji je blizak Juventusu, donosi priču o tome da je Federico Chiesa na izlaznim vratima Stare dame te da bi njegov idući klub mogla biti - Roma.

Talijanski reprezentativac, iza kojeg je teška ozljeda, ove sezone se u dresu Juvea polako vraća prema onim visinama na kojima je svojedobno žario i palio kako u Serie A u dresu Fiorentine, tako i u dresu Azzurra.

Doduše, s osam golova i dvije asistencije još uvijek je daleko od onih brojki koje može isporučiti, ali nije sporno da je klasa koju bi Juventus svakako htio zadržati.

No, stvari se zasad ne odvijaju u tom smjeru. Pregovori oko potpisa novog ugovora zapinju već neko vrijeme, a postojeći Chiesu s Juveom veže do 30. lipnja 2025., što konkretno znači da će već ovo ljeto ući u zadnju godinu ugovora i samim time bitno smanjiti manevarski prostor Staroj dami.

Takvu situaciju će pokušati iskoristiti Roma čiji trener Daniele De Rossi obožava Chiesu i vidi ga kao idealno pojačanje za svoj sustav 3-4-2-1, u kojem bi ga koristio na mjestu jedne od dvije "spojke".

Što će od svega ovoga biti, vidjet ćemo. Ono što je bitno napomenuti za cijelu priču jest da izvor informacije nije slučajan odnosno da Tuttosport, koji ima sjedište u Torinu, itekako ima težinu kad su u pitanju ovakve vijesti u i oko Juventusa.

Tablice omogućuje Sofascore

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider