Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ozbiljan plan

Tottenham s Perišićem i novim pojačanjima juriša na naslov prvaka: Spursi osjetili šansu, ulažu 180 milijuna eura

Tottenham je već angažirao Ivana Perišića, a planira dovesti još tri ili četiri ozbiljna pojačanja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tottenham je krenuo u ofenzivu. Nakon što je kao slobodnog igrača doveo iz Intera hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, koji je potpisao dvogodišnji ugovor s tjednom plaćom oko 211 tisuća eura, Tottenham je pred zaključenjem još jednog transfera.

Engleski mediji pišu da su Pijetlovi sve dogovorili s Fraserom Forsterom, 34-godišnjim vratarom Southamptona.

gol expired Perišić impresionirao Engleze: Ostali iznenađeni znanjem našeg reprezentativca divider

Bivši engleski vratar prošao je liječnički pregled u Spursima prošli tjedan te je dogovorio dvogodišnji ugovor s klubom iz sjevernog Londona.

Tottenham dovodi Forstera

Forsterov dolazak uskoro bi trebao biti službeno objavljen. Tottenham je inzistirao na engleskom zamjenskom vrataru svojem prvom portiru, francuskom reprezentativcu Hugu Llorisu, koji je u siječnju produžio ugovor do 2024. Na taj način popunit će kvotu Engleza u momčadi i otvoriti prostor za kupovinu novih inozemaca.

Spursi su u početku bili zainteresirani za aktualnog vratara engleske reprezentacije Sama Johnstonea, kojem krajem mjeseca istječe ugovor s West Bromom, no potom su brzo preusmjerili pažnju na Forstera. Londonski rival Crystal Palace sada se smatra glavnim kandidatima za angažiranje Johnstonea.

Joško Gvardiol i Dani Olmo Najtraženiji hrvatski igrač na meti velikana: Evo kolika je šansa da prijeđe u redove engleskog diva divider

Bivša zvijezda Celtica Forster je ukupno odigrao 161 nastup za Southampton u svim natjecanjima otkako se preselio na St. Mary 2014. Na početku je sezone bio drugi izbor iza Alexa McCarthyja, no nakon u sredini sezone postao je prvi izbor Ralpha Hasenhuttla.

Odobren budžet za pojačanja od 180 milijuna eura

Neki su analitičari mišljenja da bi Tottenham uz još dvije-tri pametne kupovine mogao sastaviti momčad koja bi bila kadra boriti se za naslov prvaka. Antonio Conte tijekom svoj karijere je pokazao da je u stanju skrojiti pobjedničku momčad.

Procjena je da Tottenham planira dovesti još po jednog stopera, beka, veznog igrača i napadača. Conte želi dužu klupu i čini se će da mu želje biti ispunjene. Spursi će imati dovoljno novca na raspolaganju jer je Daniel Levy uspio nagovoriti glavnog dioničara ENIC Sports Inc da odobri budžet za pojačanja od otprilike 180 milijuna eura.

Kylian Mbappe, Neymar, Marquinhos i Lionel Messi Mbappe sastavio listu za odstrel: Potjerat će iz PSG-a trenera i 13 igrača, a među njima i superzvijezdu divider

Čini se da je Levy procijenio kako se otvara mogućnost za napad na prvo mjesto jer će neki konkurenti biti osjetno oslabljeni.

Liverpool se nalazi u škripcu jer Sadio Mane odlazi u Bayern, a Mohamed Salah ne pristaje na produljenje ugovora i navodno je spreman na odlazak.

Spursi osjetili šansu

Chelsea je cijelo proljeće imao upravljačkih problema i pitanje je kako će klub funkcionirati u novoj vlasničkoj strukturi. Manchester United je tek u procesu izgradnje i tko zna kako će funkcionirati.

Manchester City opet će biti daleko najveći favorit, a kako stvari stoje, Tottenham bi se mogao uplesti u borbu iz prikrajka. Vjerujemo kako će Perišić biti značajno pojačanje, a možda se dogodi da Tottenham dovede još jednog hrvatskog reprezentativca. Spursi su navodno zainteresirani za Joška Gvardiola, koji je još na meti Chelseaja.

Može li Hajduk sljedeće sezone i do naslova prvaka?

Ukupno glasova:

Stoper Intera Alessandro Bastoni također se spominje kao moguće pojačanje u središnjici obrane.

Tottenham traži desnog beka, a navodno je bacio oko na Djeda Spencea (21) iz Middlesbrougha.

Favoriti za naslov prvaka

Gabriel Jesus i Richarlison napadačke su mete, dok se o pojačanjima u veznom redu navodno razmišlja o povratku Christiana Eriksena ili dovođenju Yourija Tielemansa.

Ako bi Tottenham uspio u svakoj liniji dovesti barem po jednog od nabrojanih igrača, uz veći postojeću kvalitetu Conte bi na raspolaganju imao vrlo moćnu momčad.

Kladionice slično rezoniraju pa ne čudi što je Tottenham treći ili četvrti favorit za osvajanje naslova prvaka. Daju mu se podjednake šanse kao i Chelseaju, dok su Man City i Liverpool najveći favoriti. Na City se kreće koeficijent oko 1,6, a na Redse 3,0, dok je na Chelsea i Tottenham oko 17.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider