Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Evo o čemu se radi

Torcida porukom jasno pokazala što misli o HNS-u i disciplinskom sucu

Torcida je poslala poruku HNS-u zbog kazni za transparent "Mokošica White Boys"

Torcida u Varaždinu (Foto: Zeljko Hajdinjak/Cropix)

Varaždin i Hajduk podijelili su bodove (1:1), a u drugom poluvremenu susreta na južnoj tribini, gdje je bila smještena Torcida, osvanula je oštra poruka upućena HNS-u i disciplinskom sucu Alanu Klakočeru.

"Umišljanje rasizma u nedostatku inteligencije, White Boys dio naše tradicije", poručila je Torcida, a evo što stoji iza ove poruke.

Naime, veliku je buru prouzorokovala Klakočerova odluka da treće kolo zaredom kazni splitski klub zbog transparenta "Mokošica White Boys", i to u iznosu od 5 tisuća eura po utakmici.

Navijačima Hajduka nije bilo jasno zašto je transparent, koji je više od desteljeća na svakoj domaćoj i gostujućoj utakmici, odjednom postao problem. Nikad ranije nisu dobili kaznu za to, sve do prije nekoliko tjedana kada je s tom praksom počeo disciplinski sudac Klakočer koji je ovako opravdao svoju odluku:

Mislav Karoglan Karoglan: ''Trebali smo danas pobijediti. Bilo je puno diskutabilnih situacija...'' divider

"Kažnjava se i zato što su pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcida tijekom trajanja cijele utakmice, na zaštitnoj ogradi istočne tribine istaknuli transparent crne boje s bijelim križem i bijelim natpisom “MOKOŠICA WHITE BOYS” dužine oko 2,5 m i širine oko 1,5 m, čime je počinjen prekršaj iz čl. 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje novčana kazna u iznosu od 5.000 eura".

Zbog svega toga Torcida se prije nekoliko dana oglasila priopćenjem, a angažirali su i odvjetnika Ljubu Pavasovića Viskovića koji je poslao dopis disciplinskom sucu HNS-a.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider