Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bilo je tu svega...

Torcida poručila što misli o ''Yugo ligi'', Boysi o Mamiću: Stižu nove kazne

I dok je derbi bio prilično nezanimljiv na terenu, na tribinama je, kao i uvijek, bilo vatreno.

Baš kad smo pomislili kako je derbi između Hajduka i Dinama opet ispunio svoj naziv samo na tribinama, Modrima se opet ukazao njegov najbolji igrač posljednjih godina El Hilal Soudani i još jednom šokirao Hajduk u sudačkoj nadoknadi.

Na Poljudu se okupilo blizu 20 tisuća navijača od kojih je koja stotina bila na gostujućoj tribini gdje su Bad Blue Boysi na početku susreta napravili koreografiju s likom Zdravka Mamića odnosno njegove prekrižene glave.

Na kraju susreta došlo je i do kratkog okršaja s policijom jer su navijači Dinama zapalili stolice. Policija je uletjela među BBB-e i stjerala ih u kut, a onda su vatrogasci ugasili zapaljene sjedalice.

Hajduku prijeti zatvaranje Poljuda

Torcida je pak jasnom porukom dala do znanja kako se ne slaže s očito propalim pokušajem formiranja regionalne lige. U 22. minuti derbija podigli su transparente na kojima je pisalo: ''Protiv lopova i mafije za jaču ligu, Zakonom o sportu!', te ispod njih 'Bratimljenje nije opcija, Torcida protiv Yugo lige''.

Torcida je napravila i dimnu zavjesu, a deset minuta prije kraja je zapaljen i već broj bengalki od kojih su mnoge završile na tartan stazi, a neke čak i na terenu. Zbog toga Hajduk može očekivati novu veliku kaznu od Saše Pavličića Bekića, disciplinskog suca HNS-a koji je već zatvorio sjevernu tribinu na jednoj utakmici HNL-a, a sada bi to mogao napraviti s cijelim stadionom.

Također, tijekom iznošenja poruka protiv regionalne lige čuli su se povici ''Ubij Srbina'' te ''Za dom spremni'' zbog čega inače FIFA i UEFA kažnjavaju HNS, a sad će savez kazniti Hajduk.

''Prije, za vrijeme i nakon održavanja javnog okupljanja privedeno je ukupno 36 osoba zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i ostalih prekršaja. Od ukupnog broja privedenih zbog zlouporabe pirotehnike privedeno je osam osoba kod kojih je pronađeno i oduzeto 184 komada različitih pirotehničkih sredstava'', priopćila je splitska policija.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider