Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Soudani heroj modrih

Dinamo opet šokirao Hajduk na Poljudu u sudačkoj nadoknadi!

Dinamo je još jednom golom Soudanija u sudačkoj nadoknadi pobijedio Hajduk.

U najvećem hrvatskom derbiju u susretu 20. kola Prve HNL Dinamo je na gostovanju u Splitu pobijedio Hajduk sa 1-0 (0-0).

Nogometaši Dinama osvojili su sva tri boda u novoj dramatičnoj završnici između ova dva kluba koja je još jednom otišla na stranu Zagrepčana. Ključni trenutak dogodio se u trećoj minuti sučeve nadoknade kada se El Arabi Hilal Soudani ubacio iza obrane Hajduka i odličan centaršut Amera Gojaka nogom neobranjivo poslao u mrežu domaćina.

U prvom poluvremenu Dinamo je imao terensku prednost, ali je samo u dva navrata stvorio prigode iz kojih je mogao doći u vodstvo. Prva je bila u petoj minuti kada udarac Soudanija s ruba kaznenog prostora zamalo promašuje suprotni kut vratara Stipice koji je najzaslužniji što gosti nisu poveli u 22. minuti u kojoj je najprije obranio oštar udarac Jonesa iz daljine, a onda na odbijenu loptu zaustavio i udarac Soudanija iz blizine.

Hajduk se malo trgnuo u drugom dijelu, a onda novi šok u produžetku

I u drugom poluvremenu igrala se tvrda utakmica u kojoj je Hajduk ima više loptu u svom posjedu, a u 56. minuti "bili" stvaraju prvu izglednu prigodu kada Vlašić odlično centrira a Erceg glavom gađa dobro postavljenog vratara gostiju Livakovića. U 65. minuti izgledna prigoda se ukazala i centralnom branilu Hajduka Šimiću koji nogom iz blizine šalje loptu pored gola.

U 76. minuti Nižić glavom čisti opasnu situaciju u kojoj se nakon dobrog centrašuta Stojanovića našao Soudani, a u 78. minuti najbolji pojedinac u redovima Hajduka vratar Dante Stipica brani oštar udarac Hodžića.

Na kraju je došlo do naguravanja nakon kojeg je isključen Lorenco Šimić zbog bacanja na pod Stojanovića.

Osvajanjem tri boda u Splitu Dinamo je zaostatak za Rijekom smanjio na tri bodova, ali Riječani večeras igraju na Rujevici protiv Istre 1961 i imaju idealnu prigodu da prvi dio prvenstva završe sa šest bodova prednosti pred Dinamom, dok je Hajduk s 37 osvojenih bodova ostao na četvrtom mjestu.

Susret je odigran na stadionu u Poljudu, a sudio je pred 20.000 gledatelja Zebec iz Cestice.

Strijelac: 0-1 Soudani (90+3)

Crveni karton: Šimić (90+6)
 

 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider