Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Minimalno slavlje

Krovinović presudio Istri: Hajduk privremeno preuzeo vrh prvenstvene ljestvice!

Nogometaši splitskog Hajduka pobijedili su Istru 1961 1:0 u 25. kolu SuperSport HNL-a.

Galerija Hajduk - Istra 1961 Livaja i Tramezzani Marko Livaja +4 Emir Sahiti

Nogometaši splitskog Hajduka osvojili su tri bod u 25. kolu HNL-a, na Poljudu su s minimalnih 1:0 (0:0) svladali su Istru 1961.

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Filip Krovinović u 48. minuti, a barem privremeno je Hajduk opet zasjeo na prvo mjesto ljestvice. Ima dva boda više od Rijeke, ali i utakmicu više. Istra 1961 je ostala na pretposljednjem mjestu.

Prvih 45 minuta za zaborav

U slabom ritmu i s malo prilika prošlo je prvih 45 minuta na Poljudu. Hajduk se po ničemu nije nametnuo, a ujedno Splićani nisu imali ni jednu pravu šansu tijekom prvog poluvremena.

Počelo je pokušajem Ante Ercega u trećoj minuti za goste i iako najava dvoboja nije bila loše sve kasnije u prvom dijelu je bilo za brzi zaborav. Za Hajduk je loša vijest bila i ozljeda standardnog obrambenog igrača Uremovića koji je zbog toga morao napustiti travnjak.

Hajduk - Istra Sudac utakmice Hajduk - Istra odlučio se na neviđen potez: Svi su mu gledali u ruke divider

Jedinu šansu u prvom dijelu Hajduk je stvorio u 28. minuti. Nakon akcije Livaje i Brekala do lopte je ispred Krovinovića stigao Marešić te time spriječio opasnost za pulski sastav.

Dajaku odličan po ulasku

Hajduk je poveo odmah na startu drugog poluvremena. Dajaku, koji je ušao u igru, je ubacio loptu do koje je prvi došao Krovinović i gurnuo je u gostujuću mrežu. Gosti iz Pule nisu bili uzdrmani tim pogotkom, već su odmah zaprijetili, a opet je po Hajduk opasan bio njegov nekadašnji igrač Erceg. Pucao je glavom pored vrata.

Filip Krovinović Filip Krovinović (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Nešto življe se igralo s obje strane nakon pogotka, premda su prave prilike za pogodak i dalje bile rijetkost. Hajduk nije imao velike ambicije zabiti drugi pogodak i time prelomiti susret, dok je i Istra 1961 bila sramežljiva u svojim pokušajima da još jednom ove sezone šokira Splićane na njihovom stadionu. Naime, u prvom dijelu sezone Istra 1961 je pobijedila na Poljudu 0:1.

Dinamov stadion - Maksimir Crna knjižica i stvarni Dinamovi vladari: Tko će pobijediti u borbi za plavo žezlo i blagajnu? divider

Treba reći kako je završnicu ogleda Istra 1961 odigrala s igračem manje. U 84. minuti je jedan za drugim žuti karton dobio gostujući kapetan Slavko Blagojević čime su šanse gostiju za bodom dodatno splasnule.
 

Slavko Blagojević Slavko Blagojević (Foto: Ante Cizmic/Cropix)

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider