Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čuić pocrvenio

Rudeš zabio nakon 146 dana, ali negativan niz se nastavlja: Ante Ecerg im srušio snove

Nogometaši Istre 1961 slavili su 2:1 protiv Rudeša u 24. kolu SuperSport HNL-a.

Istra 1961 - Rudeš (Foto: Goran Sebelic/Cropix)

U susretu 24. kola HNL-a Istra 1961 je na stadionu "Aldo Drosina" svladala Rudeš s 2:1 (1:1).

Goste je u prednost doveo Fran Karačić (6), a preokret su osigurali Mario Čuić (22) i Ante Erceg (78).

Rudeš je odlično započeo dvoboj i poveo u samom otvaranju nakon lijepe akcije u kojoj je Doležal izbacio Ćorića na desnom krilu, uslijedila je oštra lopta kroz kazneni prostor na koju je na drugoj vratnici naletio Karačić i snažnim udarcem s osam metara zatresao mrežu.

Torcida u Varaždinu Torcida porukom jasno pokazala što misli o HNS-u i disciplinskom sucu divider

Ipak, vodstvo Rudeša nije dugo trajalo, sredinom prvog poluvremena Petrusenko je izveo udarac iz kuta, Vuk lucidno petom s prve vratnice proslijedio u srce 16-erca gdje je natrčao Čuić i preciznim udarcem vratio stvsri na početak.

Čuić je krajem prvog poluvremena isključen jer je zbog simuliranja u kaznenom prostoru gostiju dobio drugi žuti karton, ali niti čitavo poluvrijeme s igračem više nije Rudešu bilo dooljno za postizanje pogotka za prvu prvenstvenu pobjedu u sezoni.

Naprotiv, u 78. minuti domaći su s igračem manje uspjeli zabiti. Kadušić je dugom loptom sa svoje polovice potražio Ercega koji je uspio izmaknuti pozornosti dvojici čuvara, a onda topovskim udarcem iskosa s desne strane pogodio pod samu gredu.

Rudeš srušio negativan rekord

Istra 1961 je ostala deveta sa 25 bodova, no sada ima samo bod manje od osmog Varaždina, a dva manje od šeste Gorice i sedmog Slavena Belupa, dok je Rudeš i dalje na samo četiri boda.

Manchester United - Fulham Fulham šokirao United na Old Traffordu, Aston Villa krupnim koracima gazi prema Ligi prvaka divider

Ovim rezultatom Rudeš je postavio novi rekord HNL-a po broju odigranih utakmica od starta prvenstva bez pobjede koji sada iznosi 24. I raniji rekord držao je Rudeš iz sezone 2018/19.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider