Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
OČEKIVANA PRODAJA

Stiže novi milijun u Osijekovu blagajnu: Efikasni napadač prodan u Rusiju!?

Mirlind Daku ipak neće dobiti priliku još se jednom pokušati izboriti za mjesto u momčadi NK Osijeka.

Darko Nejašmić i Mirlind Daku (Foto: Vlado Kos / CROPIX)

Nakon odlične i izuzetno efikasne sezone i pol na posudbi u slovenskoj Muri, Mirlind Daku vratio se u redove NK Osijeka te je s njima otišao na pripreme u Sveti Martin na Muri.

No, nije se tamo dugo zadržao. Kako saznajemo, kosovski nogometaš uskoro odlazi, budući da je klub dogovorio njegov transfer u ruski Rubin Kazan.

Novi milijun u osječku blagajnu

Govori se o odšteti u iznosu od preko milijun eura, što je svakako sjajna cifra za igrača koji dres kluba zapravo već dugo nije niti odjenuo.

Daku je član Osijeka postao u ljeto 2018. godine, a prvo je nastupao za drugu momčad, prije nego je poslan na posudbu u albanski FK Kukësi, a nakon toga i kući u FC Ballkani.

Momčad Osijeka na pripremama Hajduk minimalno izgubio, Osijek u golijadi slavio u pripremnim utakmicama divider

Nakon sjajne sezonu 2020./21., kad je za Ballkani postigao 31 ligaški pogodak, napokon je dobio priliku u prvoj momčadi Osijeka. U prvoj polusezoni 2021./22. zaigrao je u 16 utakmica, većinom ulazeći s klupe, upisavši po četiri pogotka i asistencije. Nakon toga je u proljeće poslan na posudbu u Muru, gdje je proveo i cijelu prošlu sezonu.

U Sloveniji je odigrao 53 utakmice, postigavši 27 pogodaka, što je zapravo učinak koji je zainteresirao Ruse te na kraju i doveo do ovog transfera.

Jednostavno, kraj Ramona Miereza se ne bi naigrao, a čini se kako bi Kristian Fućak mogao biti druga napadača opcija Stjepana Tomasa u ovoj sezoni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider