Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nosio švedski dres

Srbin na rubu suza zbog napada u Bruxellesu: "Plače mi se, sve je izgubljeno. Živimo u trulom svijetu"

Bojan Đorđić nosio je dres mlade švedske nogometne reprezentacije.

Bojan Đorđić (Foto: Viaplay/Platforma X)

Krvavi napad u kojem su poginula dva navijača uoči utakmice Belgije i Švedske u kvalifikacijama za Euro 2024. sve je ostavio bez riječi.

Kad se internetom i društvenim mrežama proširila užasna vijest, na tribinama je nastala mučna atmosfera. Na poluvremenu je donesena odluka da se utakmica neće igrati, no do dugo u noć potrajao je odlazak navijača sa stadiona.

Oko ponoći je započela evakuacija navijača, stadion se polako praznio, a oko 700 švedskih navijača ispraćeno je u hotele pod jakom policijskom pratnjom. Posljednji su napustili stadion oko 4 sata ujutro, a nekoliko sati kasnije stigla je potvrda policije da su ubili napadača

Victor Lindelof Posljednji navijači napustili stadion u 4 ujutro: Švedski kapetan zapitao se jednu stvar divider

Teroristički napad duboko je potresao Bojana Đorđića, rođenog Beograđanina i bivšeg mladog reprezentativca Švedske, koji radi kao stručni komentator za švedsku televiziju.

"Volim nogomet, to je moj život, znači mi sve i više od toga, ali dvojica naših sunarodnjaka hladnokrvno su ubijena na ulicama Bruxesella i mi trebamo igrati još 45 minuta", rekao je Đorđić na poluvremenu, kada se još nije znalo hoće li se utakmica nastaviti.

Belgijski navijači u Bruxellesu Potresna priča iz Bruxellesa: Odveo sina na prvu utakmicu, a onda je stigla vijest o napadu divider

"To je tama, to nije samo naše društvo. Sve je izgubljeno, plače mi se, plačem zbog ljudskih vrijednosti koje moraju biti prioritet. Živimo u trulom, odvratnom svijetu s ljudima koji ne zaslužuju živjeti u ovom svijetu. Izražavam sućut obiteljima ubijenih", rekao je.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider