Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Slučajno je vidio poruku"

Potresna priča iz Bruxellesa: Odveo sina na prvu utakmicu, a onda je stigla vijest o napadu

Sedamsto švedskih navijača stiglo je na gostovanje u Bruxelles.

Belgijski navijači u Bruxellesu (Foto: Afp)

Uoči utakmice kvalifikacija za Euro 2024. između Belgije i Švedske dogodio se teroristički napad u kojem je počinitelj ubio dva švedska navijača u centru Bruxellesa.

Tijekom prvog poluvremena do navijača na tribinama počele su stizati vijesti o krvavom napadu, a u takvoj sablasnoj atmosferi uskoro je donesena odluka da se utakmica neće nastaviti.

Zbog opće sigurnosti navijači su zadržani na stadionu, i to sve do ponoći, kada je počela evakuacija navijača. Stadion se polako praznio, dio po dio, a među navijačima su bili otac i devetogodišnji Cesar iz Belgije.

Švedski navijači u Bruxellesu VIDEO Belgijski navijači oduševili gestom nakon terorističkog napada: Tribinama se prolomio aplauz divider

Trebala je to biti posebna večer za dječaka kojem je ovo bila prva utakmica belgijske nogometne reprezentacije uživo, no sve se ubrzo pretvorilo u noćnu moru.

"Već je bilo čudno kad smo stigli na stadion, veća prometna gužva nego inače, ali nisam se toliko začudio. Nakon nekog vremena pogledao sam na mobitel jer je stizalo puno poruka, a Cesar je slučajno vidio jednu od tih poruka pa sam mu morao reći što se događa.

Švedski navijači u Bruxellesu FOTO Sablasna atmosfera na tribinama u Bruxellesu: Švedski navijači u suzama divider

Odmah se uplašio i uspaničio, ali nismo to osjetili na stadionu. Osjećamo se sigurno ovdje, svi su mirni, ali moramo ostati gdje jesmo", ispričao je Cesarov otac u razgovoru za belgijski Nieuwsblad.

Srećom, navijači su sigurno i sretno napustili stadion uz jake policijske snage.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider