Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Užasne scene

FOTO Sablasna atmosfera na tribinama u Bruxellesu: Švedski navijači u suzama

Više od 700 švedskih navijača stiglo je na utakmicu u Bruxelles.

Galerija Švedski navijači u Bruxellesu Švedski navijači u Bruxellesu Švedski navijači u Bruxellesu Švedski navijači u Bruxellesu

Utakmica kvalifikacija za Euro 2024. između Belgije i Švedske u Bruxellesu prekinuta je na poluvremenu zbog terorističkog napada u kojem je počinitelj ubio dvije osobe u švedskim dresovima.

Napad se dogodio gotovo sat i pol prije utakmice, no UEFA je odlučila da se odigra prvo poluvrijeme jer su procijenili da su momčadi, ali i navijači najsigurniji na stadionu.

Na poluvremenu je donesena odluka da se utakmica neće nastaviti, Šveđani posve opravdano nisu htjeli igrati, a u tome su ih potpuno podržali domaćini.

Belgija - Švedska Utakmica kvalifikacija za Euro prekinuta nakon krvavog napada u Bruxellesu divider

Više od 700 švedskih navijača stiglo je u Bruxellesu na utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a trenutno se nalaze na stadionu gdje vlada sablasna atmosfera.

Evakuacija navijača počela oko ponoći

Potreseni švedski navijači su zagrljeni, tješe jedni druge i strpljivo čekaju obavijesti policije i organizatora. Dio švedskih navijača koji se nalazio na glavnoj tribini, spušten je u press-prostorije. 

Također, proširila se informacija da je švedskim navijačima rečeno da sa sebe skinu sva obilježila njihove reprezentacije i obuku nešto neutralno. Dodajmo da su cijelo vrijeme s navijačima na stadionu bili i nogometaši obje momčadi.

Nešto malo prije ponoći započela je evaukacija navijača na stadionu, praznit će se sektor po stadionu, a pred stadionom su brojne policijske snage. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider